La Generalitat accepta la llar d'infants provisional de Creixell

Una aula de l'escola Les Eres oferirà el servei infantil de manera provisional
La llar d'infants de Creixell tancarà portes aquest dijous.
La llar d'infants de Creixell està tancada des de mitjans de l'any 2017 | BaixGaiàDiari.cat

 

Llum verda a la llar d'infants provisional que va demanar l'Ajuntament de Creixell. El Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha donat validesa a la proposta del consistori per tornar a disposar del servei infantil, després d'un any sense alternatives. L'Ajuntament va demanar convertir una aula de l'escola pública Les Eres en llar d'infants provisional per assumir el servei, i ja té el vistiplau de la Generalitat, el tràmit necessari per donar-li sortida.

 

Aquest servei assumirà les funcions que l'escola bressol municipal L'Estel de Mar no ofereix des de mitjans del 2017. Els reiterats impagaments de l'empresa concessionària, Privelege Class, i que tampoc va assumir l'Ajuntament, va comportar que les treballadores de la llar s'aturessin fa un any a mode de protesta, una situació que encara no s'ha desencallat.

 

Actualment es troba al mig de la seva fase judicial, però els tràmits entre l'Ajuntament i la Generalitat per rescindir el contracte públic amb Privelege Class i recomençar de zero encara no han quallat. Mentre Creixell no pot recuperar l'ús de la llar d'infants convencional, estarà en marxa aquest servei provisional a Les Eres.


Possible servei d'estiu

El fet que arribi la resolució a poques setmanes de finalitzar el curs escolar converteix en una incògnita la data de posada de funcionament d'aquesta llar d'infants provisional. Els nadons antigament matriculats a la llar creixellenca han estat aquest curs a altres centres de municipis propers, fet que converteix en una incògnita la situació actual. Fonts de l'Ajuntament de Creixell, citades pel Diari Més, apunten a un possible ús de la llar provisional com a servei d'estiu per a infants d'entre un i tres anys.

 

Aquesta serà una solució provisional que garantirà l'existència d'un servei de llar d'infants a Creixell. En qualsevol cas, la voluntat del consistori —tal com va expressar l'alcalde Jordi Llopart en una entrevista a BaixGaiàDiari.cat— és poder rescindir el contracte amb Privelege Classe com més aviat millor, per tal d'obrir un nou concurs públic, tramitar una nova concessió a una altra empresa, i tornar a reubicar el servei al centre de L'Estel de Mar. La notícia, de moment, és que Creixell ja pot recuperar una llar d'infants provisional.
Comentaris

envia el comentari