Els escolars de Roda de Berà aprenen a respectar i conservar el medi ambient

Els centres escolars acullen activitats i tallers impulsats pel consistori rodenc
Els alumnes gaudeixen de taller i activitats diverses | BaixGaiàDiari.cat

 

Respecte i conservació envers el medi ambient. Aquest és l'objectiu de les activitats que, des de fa sis anys, l'Ajuntament de Roda de Berà duu a terme als centres escolars rodencs. Una iniciativa amb una gran acollida per part dels educadors i dels alumnes que, a més, és d'una gran importància per al consistori rodenc, que, any rere any, hi dedica un esforç important. De fet, és el personal de la regidoria l'encarregat de planificar, coordinar i executar les diverses activitats de caràcter ambiental adreçades als alumnes d'educació infantil i primària de les escoles El Cucurull i Salvador Espriu.


Prop de 360 nens i nenes d'ambdós centres gaudeixen de les activitats proposades, les quals s'engloben en tres blocs principals: la gestió dels residus, l'estalvi d'aigua i l'eficiència energètica. Des de l'Ajuntament es busca que els infants s'iniciïn des dels 3 anys en aquesta matèria de la forma més amena i didàctica possible i creixin sent conscients de la seva responsabilitat i la importància de tenir cura del medi ambient.

Altres dels principals objectius del programa són fomentar el procés d'ensenyament-aprenentatge de l'entorn natural, fer als infants explorar, reflexionar i relacionar causes amb efectes, i aprendre la importància de viure en un món més sostenible aplicant petites accions en la seva vida quotidiana. El programa es divideix en tallers pràctics a l'aula per conèixer les tres R's —reduir, reutilitzar i reciclar— a través de contes interactius i jocs; i sortides a la deixalleria municipal, a la platja i a la torre del Cucurull.
Comentaris

envia el comentari