El torrenc Josep Bargalló presentarà divendres el seu llibre sobre Pere Romeu

L'acte, que s'emmarca dins l'Any Ramon Casas, es durà a terme a la Biblioteca Mestra Maria Antònia
L'obra és el fruit d'anys d'investigació sobre Pere Romeu | VallsDiari

 

Les set vides de Pere Romeu. Indians, modernistes i sportsmen (A Contra Vent, 2016). Aquesta és l'obra que el proper divendres 7 d'octubre, a partir de les 19.00 hores, presentarà el torrenc Josep Bargalló a la Biblioteca Mestra Maria Antònia, acompanyat de la regidora de Cultura de Torredembarra, Núria Batet; la directora de la revista 'Sàpiens', Clàudia Pujol; el director de 'Revista de Catalunya' i editor, Quim Torra.


Bargalló, llicenciant en Filologia per la UB i màster en Estudis Catalans per la URV, a més d'haver estat conseller d’Ensenyament i primer del Govern de la Generalitat (2003-2006) i director de l’Institut Ramon Llull (2006-2010), ha centrat l'obra en la figura de Pere Romeu, gran amic i col·laborador de Ramon Casas. Un llibre sorgit de la investigació i la publicació sobre la biografia de Pere Romeu el 1984 i aquest llibre és el resultat d’anys de recerca en arxius, biblioteques i hemeroteques. De fet, l'obra serveix, segons la tesi de l'autor, per reafirmar la genètica torrenca del modernisme català.

 

Pere Romeu va ser un personatge omnipresent en la vida pública de la Catalunya modernista. Fill, nét, besnét i rebesnét d’indians, va ser la cara visible d’Els Quatre Gats i el promotor de les primeres exposicions de Picasso, però també va dirigir clubs esportius, va fer de mestre d’esgrima i de fotoperiodista, de concessionari d’automòbils i de pilot de cursa. La seva amistat amb Ramon Casas, nascuda de joves, es va veure immortalitzada en el Tàndem, esdevingut icona d’aquell tombant de segle.


Any Ramon Casas

L'acte de presentació s'emmarca dins dels actes de celebració de l'Any Ramon Casas. De fet, la biblioteca acull una exposició sobre la relació de Ramon Casas amb Torredembarra i es duu a terme la ruta Casas per la vila. Aquesta tardor, també es realitzaran altres activitats, entorn a l’Any Casas, amb altres grans figures de la cultura, com Francesc Fontbona (Doctor en Filosofia i Lletres. Secció Història Moderna, per la Universitat de Barcelona i acadèmic numerari de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, de Barcelona ) i Jaume Fàbrega (professor de Gastronomia i Enologia de l’Escola de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB, historiador, consultor gastronòmic i periodista).Comentaris

envia el comentari