Creixell tem que existeixi una banda organitzada per ocupar cases al municipi

L’alcalde assegura que afecta un mínim de deu habitatges, tot i que no descarta que en siguin més

L’Ajuntament i molts veïns de Creixell no amaguen la seva preocupació envers les cases ocupades al municipi de manera il·legal, segons apunta el ‘Diari de Tarragona’. En declaracions a aquest mitjà, l’alcalde de la localitat, Jordi Llopart, assegura que un mínim de deu habitatges es troben en aquesta situació, si bé no descarta que en puguin ser més.

 

El consistori tem que, al darrere de l’ocupació, es trobi una banda organitzada. Si bé no consta cap prova que ho demostri de manera irrefutable, la sospita de Llopart és que aquests grups tomben les portes per accedir, simulen tenir interès per comprar els espais —i així conèixer qui és el propietari al registre— i s’adrecen a terceres persones, que són qui les ocupen en darrer terme.


Propietat dels bancs

Tots els habitatges afectats són propietat d’entitats bancàries, fet que limita l’acció de l’Ajuntament. «Si els bancs no denuncien, no podem fer res», lamenta l’alcalde. El marge policial per desallotjar els ocupes, sense autorització, és de 48 hores. Si passa el termini, cal una ordre judicial que demora el procés.

 

Jordi Llopart reconeix a aquest mitjà que «intentem fer de mediadors per evitar problemes» de convivència. L’Ajuntament ha rebut queixes de sis d’aquests habitatges, i ha enviat dos requeriments als bancs propietaris per fer-se càrrec de la neteja de la zona.

 

«Tenim por que algun dia trobem les nostres cases ocupades»

La preocupació ciutadana va en auge, i l’Ajuntament ha augmentat la vigilància policial en aquestes llars, i també en els més de vint habitatges on actualment no viu ningú, i per tant susceptibles de nous episodis similars. Moltes de les cases de Creixell són segones residències, fet que augmenta la inseguretat.

 

«La gent se sent insegura [...], no hi ha molt bon ambient», lamenta un testimoni al mitjà citat. «Tenim por que algun dia trobem les nostres cases ocupades», confessa. El problema no té solució a curt termini, perquè l’Ajuntament de Creixell volia crear un alberg social al carrer Nou com a resposta, però l’edifici és actualment propietat d’una entitat bancària que, segons l’alcalde, es va negar. Ara, el local està abandonat i tapiat per tal d’evitar convertir-se en l’onzè equipament ocupat.
Comentaris

envia el comentari