El CAP de Torredembarra, 20 anys d'assistència sanitària a casa

L'Àrea Bàsica de Salut del Baix Gaià integra deu centres d'atenció
Els professionals del centre torrenc, en una imatge conjunta a les escales
Els professionals del centre torrenc, en una imatge conjunta a les escales | Cedida

 

El maig del 1998 es va posar en marxa la coneguda com a Àrea Bàsica de Salut (ABS) del Baix Gaià, amb la construcció i posterior inauguració del CAP de Torredembarra. La Xarxa Santa Tecla gestiona el servei des d'aquell moment, que s'ha anat ampliant fins al punt de sumar deu punts —entre el CAP i consultoris locals— d'atenció sanitària al territori en aquests anys. Entre anècdotes i efemèrides, el centre neuràlgic de salut del Baix Gaià fa 20 anys.

 

L'objectiu de la xarxa era dissenyar un teixit sanitar de proximitat especialment pensat per a les zones del Baix Gaià i el Baix Penedès, que s'ha anat ampliant de manera progressiva. Actualment, a més del CAP de Torredembarra amb atenció d'urgències, també disposen de consultori mèdic les poblacions de Salomó, Altafulla, Bonastre, Vespella de Gaià, la Nou, la Riera de Gaià, Creixell i la Pobla de Montornès.


A casa, com a casa

Aquest conjunt conforma l'actual Àrea Bàsica de Salut de Torredembarra, on el municipi més poblat exerceix de capital i de centre neuràlgic. Segons les darreres dades de la Xarxa Sanitària Santa Tecla, els professionals del Baix Gaià superen les 100.000 visites anuals de metges de família, o les 22.000 en el camp de la pediatria. La dada de visites espontànies i d'atenció continuada és d'unes 45.000 a l'any.

 

El maig del 1998 es va posar la primera pedra per construir una xarxa basada en l'atenció local i de proximitat, en un camp tan important com és el de la salut. Vint anys després, el Baix Gaià disposa d'un servei complet d'atenció sanitària, on, més enllà de la força del CAP de Torredembarra, cada cop són més els municipis que disposen d'aquesta cobertura mèdica i sanitària a pocs metres de casa.
Comentaris
torrenc
Bona la foto. Gent esperant a urgencies ...

envia el comentari