En marxa el quart 'camp de treball del Gaià: un món entre Altafulla i Tamarit'

Més d'una vintena de joves col·laboren en la restauració i conservació del riu Gaià i l'estudi de la seva biodiversitat
Foto de grup dels participants
Foto de grup dels participants | Ajuntament d'Altafulla

 

El manteniment i la conservació de l'entorn del riu Gaià i l'estudi i seguiment de la seva biodiversitat són les tasques a realitzar per 24 joves de tot el territori català que participen en la quarta edició consecutiva del 'camp de treball del Gaià: un món entre Altafulla i Tamarit'. El programa va des del 30 de juny fins al 14 de juliol. 

També joves europeus i japonesos

Els participants pensen que «és una manera divertida, solidària i enriquidora» de passar les vacances d'estiu fora de casa, sent partícips del manteniment del medi ambient. Al primer torn hi ha nens d'entre 14 i 17 anys catalans, mentre que al segon n'hi haurà majors d'edat de diferents països europeus i per primer cop, també del Japó. Aquesta aventura començarà pel segon grup el 16 de juliol i conclourà el dia 30 i també serà una colla de 24 persones, sent aquesta la segona experiència amb joves estrangers. 
 
El programa té una durada de 15 dies i l'horari de treball és de 9 a 13 hores fora dels dies de descans. A la tarda, de 16 a 19 hores, es fan tallers de natura, activitats de lleure i de manera puntual, hores extres per tal d'acabar amb tasques tècniques. 
 

Prendre consciència de la natura

El motiu principal dels joves per a participar en aquesta iniciativa és tenir cura del medi ambient i prendre consciència del valor que té per a totes les persones. A més, coneixen altres nois de la seva edat amb interessos semblants o diferents amb qui s'ho passen bé i aprenen i també visiten zones d'importància com les platges de Tamarit, el bosc de la Marquesa o els Muntanyans de Torredembarra. Així, monitors i nens ajuden la societat a gaudir d'un entorn ambiental més pur i ric del que ara disposen.  
 
Xerrada als participants
Xerrada als participants | Ajuntament d'Altafulla

 


La regidora de medi ambient, Montse Castellarnau, ha fet èmfasi en la importància de les relacions entre joves desconeguts que podran fer-se amics participant de la restauració i conservació del medi ambient. D'altra banda, ha expressat que aquests joves també han fet tasques de millora i manteniment a les termes de mar de la Vila Romana dels Munts i als camins rurals de la muntanya de Sant Antoni.
 
Aquesta és la setena edició que gestiona La Sínia a les poblacions del Baix Gaià i la iniciativa està promoguda per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. 


Comentaris

envia el comentari