Altafulla celebra la Diada amb la mirada en el referèndum de l'1-O

L'alcalde ha insistit que no cedirà espais municipals i la votació es durà a terme a locals propietat de la Generalitat
La nova escultura 'Al·legoria de l'11 de setembre' ha acollit l'ofrena floral | Toni Cabanillas

 

Altafulla ha celebrat aquest dilluns, 11 de setembre, els actes institucionals de la Diada Nacional de Catalunya. La data assenyalada ha servit per inaugurar l'escultura 'Al·legoria de l'11 de setembre al parc del carrer Clot de Torrell, qui ha acollit per primera vegada l'ofrena floral i els parlaments. El matí ha estat marcat per la imminència del referèndum del proper 1 d'octubre, i l'alcalde de la localitat, Fèlix Alonso, ha refermat la seva posició sobre no cedir espais municipals per a la votació.


«La legalitat diu que no podem deixar espais municipals, però això no vol dir que la gent ni anirà a votar», ha recordat Alonso. «La Generalitat té capacitat per obrir espais de la seva propietat, de manera que, si hi ha urnes, segur que es posaran. Però l'Ajuntament d'Altafulla no se saltarà la legalitat», ha assenyalat. «És el moment de la responsabilitat», ha sentenciat. No obstant, la decisió de no cedir espais municipals no és compartida pel seu soci de govern, el PDECat. El portaveu de la formació a Altafulla, Pere Gomés, ha matisat que «qui té la potestat per cedir els espais és l'alcalde, però nosaltres no estem d'acord, ho intentarem canviar i estem en converses per intentar una recapacitació», ha explicat.  «L'1 d'octubre es votarà a Altafulla, però els col·legis electorals seran allà on els pugui proporcionar la Generalitat», ha matisat Gomés en la línia de l'alcalde. Aquests espais seran l'Institut del municipi —on ja es van posar les urnes del 9N— i l'Alberg.

 

El principal grup a l'oposició, l'Esquerra Independentista d'Altafulla (EINA), ha mostrat el seu desacord amb la decisió del govern municipal davant la votació de l'1 d'octubre. La portaveu de la formació, Alba Muntadas, ha instat Fèlix Alonso «a què recapaciti  i cedeixi els espais municipals habituals de la Portalada, la Violeta i Hort de Pau», i ha demanat «que els nostres ajuntaments estiguin al costat de l'autodeterminació i la democràcia». L'EINA ha enviat una carta als portaveus dels dos partits de govern (Alternativa Altafulla i el PDECat) on proposa assumir la responsabilitat d'obrir els espais municipals, però no ha rebut resposta «ni d'un, ni d'altre».


A l'ofrena floral, diverses entitats han acompanyat els grups municipals, i no ha assistit el representant de Ciutadans, Alberto Moreno. A més, la jornada s'ha iniciat amb la ja tradicional hissada de l'estelada al carrer de Marquès de Tamarit, tal i com es va aprovar temps enrere en sessió plenària que succeïria cada 11 de setembre, 23 d'abril i 9 de novembre, mentre els Grallers d'Altafulla han interpretat l'himne nacional d'Els Segadors.Comentaris

envia el comentari