Vale Pino, escollit cap de llista del PSC a Torredembarra per a les eleccions de 2019

El partit el va triar per unanimitat
Valeriano Pino, a l'assemblea d'aquest dissabte.
Valeriano Pino, a l'assemblea d'aquest dissabte. | Cedida

 

Valeriano Pino serà l'alcaldable del PSC a Torredembarra a les eleccions municipals de 2019, previstes per al 9 de juny. Pino va ser elegit aquest dissabte, 7 de juliol, amb la unanimitat de les gairebé quaranta persones presents. Pino, que havia estat secretari d'organització del partit a la Torre, és regidor a l'Ajuntament de Torredembarra des de 2015, quan va ser el número 2 de la llista que liderava Jordi Solé.

 

 


En les seves primeres paraules dirigides a la militància un cop escollit cap de llista, Pino va posar en valor la tasca del govern municipal actual, on hi ha el PSC i on ell mateix és el responsable de Via Pública i Serveis. Pino va voler destacar «l’important paper que hem tingut els regidors del PSC per consolidar el govern i fer una política al servei de les persones, malgrat totes les pressions de l’actual situació política a Catalunya amb l’objectiu de trencar el govern municipal».

 

Valeriano Pino, una figura a l'alça

Pino, de 39 anys, va ser secretari d'organització del PSC a Torredembarra i va fer el salt a la política institucional l'any 2015, fent tàndem amb Jordi Solé. Amb el PSC integrat al govern, liderat per ERC i també amb l'ABG, Pino va assumir Via Pública i les circumstàncies han fet la resta: amb el pas del mandat, ha anat guanyant pes. Primer, assumint el paper de portaveu del PSC, i fa tot just uns mesos, amb la primera tinença d'alcaldia, càrrecs que Jordi Solé ha anat cedint a causa de diverses polèmiques.

 

Al març, Jordi Solé ja va avançar a BaixGaiàDiari.cat que no es tornaria a presentar a les eleccions i apuntava a Valeriano Pino com a successor. El cert és que el secret a veus no s'ha materialitzat, però, fins aquest dissabte, en una assemblea dels socialistes amb presències destacades: el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté; els diputats al Parlament Rosa Maria Ibarra i Carles Castillo; o el diputat a Madrid Joan Ruiz, entre d'altres. També hi era Jordi Solé i l'únic exalcalde socialista de Torredembarra, Manuel Jiménez.
Comentaris
Johan
Que tinguis sort Vale. Per cert, ara potser no, però quan Grangel fou alcalde, era del PSC, no?
Clarà
Una calle (o plaza), (o avenida); para Grangel...por favor, por favor...
No os engañeis.
Esa sonrisa impostada, ese navegar, ahora me acerco a ti ahora a ti, viento sopla
Jaume
Un dels millors polítics que ha tingut mai Torredembarra
Profident
Sense comentaris perque tela tela

envia el comentari