El ple de Roda de Berà aprova la rebaixa de l'IBI per al 2018

La mesura s'ha aprovat amb caràcter urgent per compensar la pujada del cadastre per part del Govern Central
L'alcalde rodenc
Pere Virgili és alcalde de Roda de Berà des de l'any 2015 | Aleix Figueras

 

El ple de Roda de Berà ha aprovat amb per unanimitat aquest divendres, 12 de gener, la rebaixa de l'IBI que va anunciar el passat 4 de gener de cara al 2018. La mesura implica abaixar l'Impost sobre Béns Immobles un 4% addicional —a més del 2% que ja s'havia anunciat a finals de 2017—, i és la resposta de l'Ajuntamenta la pujada del cadastre per part del Govern Central.

 

D'aquesta manera, els veïns i veïnes de Roda de Berà no notaran aquest increment cadastrala les seves butxaques: el descens de l'IBI un 4% compensa l'augment en un altre 4% del cadastre. El regidor d'Hisenda al consistori rodenc, Frederic Royuela, ha recordat que «es podia preveure aquesta pujada del valor del cadastre», i que «ens vam comprometre a què, si es confirmava aquest increment, modificaríem les ordenances per neutralitzar els seus efectes».


Caràcter d'urgència

El ple d'aquest divendres ha estat extraordinari i amb caràcter d'urgència. L'edil d'Hisenda ha explicat que l'augment cadastral es va fer oficial el passat 30 de desembre, i que «la baixada de l'IBI no seria efectiva si no la publiquem abans que surtin els rebuts». Això ha obligat a celebrar la sessió com més aviat millor. Si bé tots els grups han votat a favor, el portaveu socialista Josep Antoni Benedicto ha retret que considera la rebaixa «insuficient».

 

 

Previsions optimistes

«La bona gestió econòmica d'aquest govern i el romanent positiu resultant ens permeten fer aquesta rebaixa», va apuntar Frederic Royuela en el moment d'anunciar la rebaixa en els primers dies de 2018. El govern municipal fa unes previsions optimistes a curt i mitjà termini, i espera seguir la línia d'«una rebaixa progressiva dels impostos en els pròxims anys» a la localitat del Baix Gaià.
Comentaris

envia el comentari