Pere Virgili: «És moment de tocar de peus a terra»

L'alcalde de Roda de Berà reconeix que «molta gent s'ha quedat freda» aquest dimarts a la tarda, si bé considera la decisió «una bona estratègia de negociació»
Pere Virgili ha rebut amb bons ulls el gir de guió envers el futur de Catalunya
Pere Virgili ha rebut amb bons ulls el gir de guió envers el futur de Catalunya | Aleix Figueras

 

L'alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili (CiU), veu amb bons ulls el moviment del President Puigdemont de declarar i posteriorment suspendre la independència de Catalunya per prioritzar el diàleg. En declaracions a BaixGaiàDiari.cat, ha valorat que «és una bona estratègia de negociació, és la última», i ha avalat la decisió. «Li vaig sentir un dia abans a l'eurodiputat Ramon Tremosa (PDECat), i no em va semblar una mala opció. No em va sorprendre, ja em barrinava que podia anar per aquest camí», ha afegit. Virgili ha reconegut que «molta gent s'ha quedat freda, però no és el meu cas: ho entenc com una moguda de fitxes intel·ligent».


L'alcalde de Roda de Berà ha recordat que «és moment de tocar de peus a terra», i ha subratllat que la cerca d'interlocutors ja va més enllà de l'Estat espanyol, sinó que s'adreça directament a Europa. Preguntat sobre la reacció del govern del Partit Popular, Virgili espera «una resposta contundent», i ha valorat que «si opta per una nova demostració de força, s'equivocarà i se li girarà en contra». «Desitjaria que apostin per una aturada de màquines, però em temo que no té intencionalitat de negociar», ha lamentat. Cal recordar que Pere Virgili no és ni ha estat mai militant de Convergència i Unió ni del PDECat, però sí va concórrer sota aquestes sigles a les eleccions municipals, com a regidor independent dins el grup.
Comentaris

envia el comentari