El PDECat trenca el pacte de govern a Altafulla «per responsabilitat»

El govern que encapçala Fèlix Alonso ja no disposa de majoria al consistori, amb cinc dels onze regidors
Magrinyà, Gomés i Rofas han comparegut al local del Vinyet aquest dilluns a la tarda
Magrinyà, Gomés i Rofas han comparegut al local del Vinyet aquest dilluns a la tarda | Toni Cabanillas

 

El PDECat trenca el pacte de govern municipal amb Alternativa Altafulla (AA). Així ho ha anunciat aquest dilluns a la tarda Pere Gomés, el portaveu de la formació a nivell local, com a resposta als fets de l'1-O, on l'alcalde no va cedir espais municipals per a la votació. «L'acceleració del procés ha accentuat les diferències entre els socis de govern, i la situació és ja insalvable», ha explicat Gomés. Segons el portaveu del PDECat a Altafulla, el punt d'inflexió que ha precipitat el trencament ha estat la negativa de l'alcalde, Fèlix Alonso, a cedir espais municipals per a la consulta, i les declaracions del batlle on va valorar que el del dia 1 no va ser un referèndum, i que per tant no li dóna validesa. «Negar això és negar una evidència, i suposa una falta de respecte a totes les persones que van anar a votar», ha sentenciat Gomés.


«Hem estat aguantant de manera incòmoda perquè volíem canviar coses des de dintre del govern, però no ho hem aconseguit, i no podem continuar», assegura Gomés en nom dels dos edils del partit a Altafulla: Xavier Rofas i ell. D'aquesta manera, el govern que encapçala Fèlix Alonso ja no disposa de majoria al consistori, amb cinc regidors dels onze que el conformen. El portaveu del PDECat no s'ha referit a una possible moció de censura, i ha obert la porta a l'opció que Alternativa mantingui el govern en minoria, sotmès a un fort control de l'oposició. «Nosaltres seguirem treballant per Altafulla des de l'oposició, i estem al costat de qui va anar a votar, del Govern i del procés», ha sentenciat Pere Gomés, qui ha titllat la decisió com un acte de «responsabilitat i coherència» que els permet «ser més lliures». «No governarem en contra de la ciutadania», ha afegit.

 

Per tirar endavant una moció de censura, caldria la unió dels tres regidors de l'Esquerra Independentista d'Altafulla (EINA), els dos del PDECat i l'edil de Ciutadans, un pacte antinatural en cas d'englobar el representant taronja. «Darrerament s'han llimat les aspereses amb l'EINA, però és difícil crear una majoria alternativa perquè cal el suport de Ciutadans». Tot i la dificultat de l'acord, Gomés no l'ha descartat de manera rotunda. «Des de l'oposició podem sumar i prendre decisions», ha avançat el portaveu del PDECat.


«Ho hem comunicat avui per tal de no barrejar aquesta decisió amb la situació que viu Catalunya», ha explicat en al·lusió a una possible Declaració Unilateral d'Independència (DUI) aquest dimarts a la tarda. Gomés ha reconegut que les discrepàncies envers la gestió de l'1-O han estat definitives, i que des de la formació sobiranista han passat «dies d'angoixa on molta gent no ens ha entès». Ha sentenciat que «el moment polític actual requereix que es prenguin decisions, i aquesta és la nostra».

 

L'acord de govern entre el grup de Gomés i el d'Alonso va començar a principis del mes d'abril, just després que AA expulsés el seu fins aleshores soci, l'EINA, arrel de fortes discrepàncies sobre la conveniència del projecte de Via Augusta. És, doncs, el segon pacte frustrat de la legislatura per al partit majoritari a Altafulla. Gomés ocupava fins ara les regidories de Turisme i Joventut, i Rofas era el responsable de les àrees de Benestar Social, Ensenyament i Gent Gran. Els dos edils del PDECat han atès als mitjans acompanyats d'Anna Magrinyà, regidora de la formació a Torredembarra, i la confecció del nou cartipàs municipal es donarà a conèixer en els propers dies.Comentaris
Torrenc
Pere, no ploris!!! Home, Pere, no ploris!!! T'hi han obligat pel teu bé!

envia el comentari