Núria Gómez: «Som conscients que existeix el carrer Unió a Torredembarra»

El Partit Popular s'obre a rebatejar l'actual 'carrer Unió' com a 'carrer de la Unió', en lloc de duplicar-lo
Una imatge del carrer de la Unió de Torredembarra.
Una imatge del carrer Unió de Torredembarra. | BaixGaiàDiari.cat

 

La polèmica moció del PP i Ciutadans Torredembarra sobre la nomenclatura del 'carrer de la Unió' encara cueja al Baix Gaià. Tal i com va avançar aquest dilluns BaixGaiàDiari.cat, els dos grups municipals proposaran al pròxim ple batejar una de les vies del municipi amb aquest nom, tot i que ja existeix un de idèntic —si bé a la placa diu 'carrer Unió', el nom oficial és, estrictament, 'carrer de la Unió'—, situat al centre de la vila.

 

La regidora del Partit Popular Núria Gómez ha explicat la polèmica a BaixGaiàDiari.cat, i ha matisat que «volem que el nom sigui 'carrer de la Unió' per remarcar el que ens uneix, i no el que ens separa», i ha admès que la iniciativa és una resposta a la proposta de crear un 'carrer 1 d'octubre' per part del PDECat i Unió. Aquest mitjà també ha intentat posar-se en contacte en diverses ocasions amb el portaveu local de Ciutadans, Toni Cruz, però no ha estat possible.


La via de rebatejar

«El significat del nom que proposem és, exclusivament, unir a tots els veïns en un moment per cosir». L'edil popular no veuria un problema en duplicar els noms i comptar alhora amb un 'carrer Unió' i un 'carrer de la Unió', d'igual manera que «existeix un 'carrer de la Sort' i un 'passeig de la Sort' i no passa res».

 

A la placa diu 'carrer Unió' perquè la lògica municipal elimina les preposicions dels carrers —igual que posa 'carrer Antoni Roig', per exemple—. Però, oficialment, el nom és exactament igual al que proposen PP i Ciutadans. En qualsevol cas, Gómez matisa que la via de rebatejar el carrer actual serviria per acontentar-los. «Si l'opció més fàcil és canviar el nomenclàtor del 'carrer Unió' i matisar el canvi, em semblarà igual de bé», ha remarcat, per tal d'evitar situacions de confusió. La proposta es debatrà a la propera sessió plenària.

 

Un passeig pel centre de la vila

Un passeig pel centre de la Torre és suficient per contrastar que el municipi ja compta, des de fa dècades, amb el carrer assenyalat. És el que uneix el carrer Alt de Sant Pere i el carrer Baix de Sant Pere, en ple centre de la localitat, molt a prop del carrer d'Antoni Roig, la plaça de l'Escorxador o la Sala Polivalent Cal Maiam, per posar alguns exemples. Ciutadans i PP, doncs, demanen que Torredembarra tingui un carrer que, de fet, ja té des de fa anys. Tot i que a les plaques s'hi pot llegir 'carrer Unió', és el mateix: tal com dèiem, el nom oficial és 'carrer de la Unió', exactament el que proposen Ciutadans i PP a la moció.

 

Ciutadans és actualment el principal partit de l'oposició de Torredembarra, amb tres regidors, i durant aquest mandat ha estat habitual que, en alguns temes relacionats amb el debat independentista, hagin presentat mocions conjuntament amb el PP, que compta amb una edil al consistori. Ara, caldrà veure quin és el futur d'aquesta moció que, després que aquest dilluns s'hagi convocat la sessió plenària del mes de febrer, ha donat la sorpresa a l'ordre del dia.
Comentaris
Ciudadano
Preocuparos por cosas muchos más importantes que por estas mierdas hombre, a ver si os dais cuenta de que estais arruinando el pueblo!!!!!!!!!
Tabarnes
Ciudadano dirijase también a aquellos que se empeñan en bautizar una calle con la fecha del DIA DEL CAUDILLO que todavía queda alguna por esos mundos de Dios. Que manía con querer homenajear a un dictador. Si estos señores estuvieran por lo que tienen que estar deberían primero arreglar él ayuntamiento que algún día les petará y a pagar el ciudadano su incompetencia

envia el comentari