L'independentisme es multiplica a Altafulla des del 9-N

Els 2.051 vots favorables a la independència aquest diumenge suposen una xifra sense precedents al municipi
Pere Gomés (PDECat) i Jordi Molinera (EINA) han penjat l'estelada aquesta setmana al balcó de l'Ajuntament
Pere Gomés (PDECat) i Jordi Molinera (EINA) han penjat l'estelada aquesta setmana al balcó de l'Ajuntament | Twitter @JoanGarciaGarr

 

Els resultats del referèndum de l'u d'octubre posen sobre la taula la dinàmica ascendent de l'independentisme entre els votants del Baix Gaià. BaixGaiàDiari.cat va analitzar aquest dijous la lectura dels resultats de l'1-O i a les darreres cites amb les urnes des del 9 de novembre del 2014 a Torredembarra, que porta a la conclusió de l'auge independentista a la localitat, i ara trasllada aquesta voluntat analítica a la localitat d'Altafulla, on els vots ruptirustes amb l'Estat es multipliquen de manera exponencial.


Altafulla ha registrat aquest diumenge 2.051 vots favorables a la indpeendència, una xifra sense precedents malgrat les dificultats existents —llargues cues per votar, tancament de dos dels tres punts de votació i por a la repressió que es vivia simultàniament a altres pobles i podia arribar als col·legis altafullencs—. Cal tenir en compte que diversos veïns van decidir votar a altres municipis per evitar dificultats, avalats pel cens universal que ha caracteritzat el referèndum. Mai la independència havia superat el llindar dels 2.000 suports a Altafulla. Degut a les traves i a aquests matisos, la xifra resta incomplerta i no és definitiva per comparar respecte a altres votacions, però sí serveix per a una anàlisi rellevant.

 

La cita amb les urnes més recent per fer una primera lectura són els comicis del 27 de setembre de 2015, les darreres eleccions autonòmiques. Un total de 1.540 vots van avalar el procés d'independència (la suma de Junts pel Sí i la CUP) entre els altafullencs i altafullenques. L'auge encara es confirma amb més força des de les eleccions municipals del 24-M, uns mesos abans, quan els dos partits de caire independentista al municipi (EINA i CiU) van aplegar un total de 813 vots entre els dos.


La darrera dada per completar l'anàlisi és la consulta no vinculant del 9 de novembre de 2014, recordat com a '9-N'. En aquella jornada, 1.266 persones van votar 'sí-sí', una xifra que al referèndum de l'1-O gairebé suma mil vots més. En els darrers tres anys, les dades confirmen que la causa independentista no només suma seguidors a Altafulla, sinó que s'està multiplicant a un ritme sense precedents.Comentaris

envia el comentari