L'altafullenc Héctor López Bofill, a judici oral per un presumpte delicte d'odi

López Bofill és professor de Dret Constitucional a la UPF i va formar part de la llista de JuntsxCat a Tarragona
Hèctor López Bofill va ser el número 12 per Tarragona de la llista de Puigdemont
Hèctor López Bofill va ser el número 12 per Tarragona de la llista de Puigdemont | youtube

 

L'altafullenc Hèctor López Bofill anirà a judici oral com a acusat dels delictes d'odi, injúries i amenaces a l'autoritat. El Jutjat d'Instrucció no ha arxivatla causa sobre Bofill per uns 'tuits' de principis de 2017, i el cas arribarà als tribunals. «Jo pensava que ho arxivarien, com en qualsevol democràcia digna d'aquest nom», ha lamentat, encara sorprès, en declaracions a BaixGaiàDiari.cat.

 

«El meu advocat ha rebut la confirmació que seré processat», ha apuntat, si bé encara es desconeix la data del judici. López Bofill ha assenyalat a través de Twitter que aquesta decisió «confirma l' 'a por ellos' del poder judicial espanyol contra l'independentisme». «Han enfollit», ha sentenciat a aquest mitjà.

 


Professor de Dret Constitucional

L'altafullenc és professor de Dret Constitucional a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), i el tuit de la polèmica data del 8 de febrer del 2017. En ell, López Bofill exposa que «me’n recordaré dels jutges, fiscals i funcionaris diversos que ara contribueixen a extorquir Catalunya» en cas d'independència, un missatge on la justícia ha entès amenaces, injúries i odi. Centenars de persones ja han manifestat el seu suport al veí d'Altafulla a través de les xarxes.

 

 

El 12 de Puigdemont per Tarragona

Hèctor López Bofill està molt vinculat a la política, i és obertament independentista. Va ser el número 12 de Junts per Catalunya, 'la llista de Puigdemont', per Tarragona a les eleccions del 21-D, i, a escala municipal, està vinculat amb l'Esquerra Independentista d'Altafulla (l'EINA), que és la marca local d'ERC.
Comentaris

envia el comentari