L'Ajuntament de Torredembarra apunta que ningú «ha donat la raó a ningú» en l'afer dels ICO

La CUP va anunciar que el Tribunal els hauria donat la raó en una carta
El consistori torrenc ha emès un comunicat | Aj. Torredembarra

 

Després que aquest dimarts la CUP de Torredembarra anunciés que el Tribunal de Comptes els hauria enviat una carta a la formació on, segons informen, se'ls donaria la raó per l'afer dels crèdits ICO, en què els cupaires denunciaven la possible mala gestió dels crèdits ICO demanats l'any 2009 per l'Ajuntament de Torredembarra, el consistori torrenc ha emès un comunicat per tal de tractar la qüestió. Des de l'Ajuntament torrenc han volgut destacar que el crèdit va ser autoritzat per la Generalitat, que no hi ha imputats per aquesta qüestió i que any rere any s'havia comptabilitzat com a partida sense utilitzar. Aquest és el comunicat que ha emès el consistori torrenc en referència a l'anunci de la CUP.


«Davant la informació difosa pel Grup Municipal de la CUP a l’Ajuntament de Torredembarra, arran de l’acceptació a tràmit per part del Tribunal de Cuentas de la denúncia que van presentar sobre presumptes irregularitats relacionades amb el crèdit ICO que el Consistori va rebre l’any 2009, l’Alcaldia manifesta les següents consideracions:

 

- La CUP de Torredembarra va presentar una denúncia sobre irregularitats al crèdit ICO de 2009. En l’argumentari de la seva denúncia relacionen dues qüestions diferents: el crèdit ICO per un costat, i el préstec que va signar l'any passat l'actual govern, préstec necessari per regularitzar el romanent negatiu de tresoreria de 2014. Aquest préstec i el pla de sanejament financer que hi va lligat van ser autoritzats per la Direcció General de Política Financera de la Generalitat.

- El fiscal del Tribunal de Cuentas ha fet seus els arguments de la CUP sense indicar quina norma comptable i pressupostària s’ha incomplert.

- L'Ajuntament va fer al·legacions explicant tècnicament com s'havia fet la comptabilitat del crèdit ICO d'una banda, i del nou préstec per eixugar el romanent de tresoreria negatiu del 2014 de l’altra, qüestions que són de comptabilitat pública bàsica.

- Malgrat que són conceptes molt bàsics, el Tribunal de Cuentas no entra a valorar les al·legacions i manté el procediment sense motivar i sense dir les normes comptables que presumptament s’han infringit.

- Ara s’iniciarà la instrucció del procediment i es nomenarà un instructor, i l’Ajuntament tindrà l’ocasió de poder explicar altra vegada els arguments tècnics que s’han seguit.

 

· Cal destacar que:

- El crèdit ICO ha estat any rere any comptabilitzat com a partida sense utilitzar, la qual cosa és comptablement correcta. Finalment, aquest crèdit s'ha tornat íntegrament d'acord amb les condicions establertes.

- El préstec per eixugar el romanent negatiu de tresoreria va ser autoritzat per la Direcció General de Política Financera de la Generalitat.

- S’està parlant del Tribunal de Cuentas i per tant es tracta d’una qüestió de comptabilitat pública i no hi ha imputats. A més a més, s’està al començament del procediment que s'està tramitant sense motivació ni detall de presumptes infraccions. Cap jutge ni cap òrgan del tribunal ha donat la raó a ningú».
Comentaris

envia el comentari