La CUP demana a ERC que es posicioni davant l'acció de l'alcalde de la Torre

Els cupaires volen que Esquerra valori el fet de penjar la bandera espanyola i treure l'estelada
Els cupaires van mostrar el seu desacord durant l'acte d'hissada de la bandera espanyola | Aleix Figueras

«Si Esquerra no comparteix la decisió de l'alcalde de la Torre, que se'n destengui, despengi l'espanyola i torni a hissar l'estelada». Aquestes han estat les paraules del portaveu de la CUP a Torredembarra, Toni Sacristan. En una entrevista a Ona la Torre, el cupaire ha valorat la decisió de l'alcalde, Eduard Rovira, d'acatar la sentència que obligava al consistori a despenjar l'estelada i hissar la bandera espanyola. Tot i així, Sacristan ha comentat que «sabem que no estava d’acord amb el que estava fent». Cal recordar però, que els cupaires van demanar la dimissió de Rovira.


La CUP però continua mantenint la seva posició. Així, Sacristan comenta que «qualsevol sentència l’hem de sobrepassar per complir amb les necessitats del municipi» i recorda que l'ABG també està acatant algunes de les sentències, en canvi, «nosaltres sabem on volem anar a parar i no anem a mitges tintes, durant el procés s’han de sobrepassar els límits normatius espanyols... per construir una nova legalitat».

 

Pel que fa a la intenció de l'ABG de consultar als torrencs si l'estelada ha de ser a l'Ajuntament o no, asseguren que «tot el que sigui preguntar al poble, no ens hi oposarem» i que tot el que sigui fomentar el procés independentista, «anirem amb l'ABG».


Les causes judicials

El regidor cupaire, Toni Sacristan, ha explicat que no els preocupen les causes judicials i que, l'únic que fan és obeir la voluntat del poble que els ha votat. A més, assegura que estan «encantats de ser inhabilitats, els nostres companys faran la nostra tasca. Jo continuaria fent la feina al carrer, que cap jutjat no m'ho podrà impedir».

 

La sentència del retrat del rei

Pel que fa a la sentència rebuda pel consistori, en què es reclama que es canviï la posició del retrat del Rei, que ara es troba sobre l'accés a la Sala de Plens, i la mida del retrat, Sacristan ha recordat que va ser un acord de ple i que entén que l'alcalde no prengui una decisió unilateral pel que fa a aquest aspecte. A més, apunta que «ja sabíem que arribarien aquestes sentències i presentar recursos és marejar la perdiu», tot i així, «no som ingenus, la legalitat a la qual ens enfrontem farà el possible per defensar la legalitat i els seus símbols».Comentaris
Antonieta
Valdria mes que us dediquessiu a tapar els clots i netejar els carrers i parcs infantils. Deixeu en pau les banderes que ja feu "caguera"tots plegats. D'Esquerra no en té res aquest govern, que tots ens coneixem de fa molts anys. Un pepero ens ha de deixar penjar una estelada a l'ajuntament? Va home va.....
antonieta
Antonieta, Antonieta, quina rabieta
Markel
Esquerra no es manifesta x res ja fa molt temps. A JxSi sembla q no hi es. A les enquestes tenen bons resultats, ata crec q es mes x l'efecte Rufian i Tardà i això no dura eternament. Tard o d'hora hi haurà q donar la cara.

envia el comentari