Jordi Molinera: «No contemplem la moció de censura»

Alternativa Altafulla, el partit que encapçala Fèlix Alonso, governarà en minoria després que el PDECat hagi trencat el pacte de govern
Molinera s'ha mostrat sorprès davant la decisió de l'alcalde Fèlix Alonso d'expulsar ERC del Govern.
Molinera ha destacat que l'1-O ha marcat l'inici d'una nova etapa política a Altafulla | Aleix Figueras

 

El terratrèmol polític que Altafulla ha viscut aquest dilluns, 9 d'octubre, marcarà la recta final de la legislatura actual. El PDECat ha trencat el pacte de govern que mantenia amb Alternativa Altafulla com a conseqüència a les «diferències insalvables» que s'han accentuat entre els socis de govern amb motiu del referèndum de l'1-O. El portaveu de l'Esquerra Independentista d'Altafulla (EINA), Jordi Molinera —l'EINA és el principal partit a l'oposició— ha posat en valor «la coherència que ha aplicat aquest dilluns el PDECat» i que ha posat punt i final a l'acord de govern al municipi.


El nou escenari polític al consistori deixa Alternativa Altafulla (AA), amb Fèlix Alonso al capdavant, en condició de governar amb minoria. «Tenim la responsabilitat d'intentar governar des de l'oposició», ha avançat Molinera en declaracions a BaixGaiàDiari.cat, qui ha afegit que «entenem que AA ha d'esgotar l'any i mig que queda de legislatura». El portaveu de l'EINA ha descartat l'opció d'una moció de censura per conformar un govern alternatiu, donat que, per anul·lar els cinc regidors d'Alternativa, caldria un pacte a tres bandes entre l'EINA (tres regidors), el PDECat (dos representants) i Ciutadans (un). La línia sobiranista que serviria de fil conductor col·lisiona amb l'edil taronja, fet que convertiria el pacte en antinatural. «No contemplem la possibilitat de la moció de censura, però sí contemplem influir en la política municipal des del nostre rol», ha sentenciat.

 

«S'ha acabat el dictat de l'alcalde Alonso, s'ha acabat el 'no' per decret», ha afegit l'edil de l'EINA. Per Jordi Molinera, s'obre una nova etapa política a Altafulla on les negociacions i els acords seran imprescindibles, i on l'EINA aposta per «recuperar i fomentar l'esperit participatiu». «Ara sí decidirem entre tots», ha assegurat. En aquest nou horitzó, Molinera ha posat sobre la taula que «la primera decisió que volem abordar des de la majoria en l'oposició és el futur de la nostra Biblioteca».


Jordi Molinera ha recordat que «nosaltres ja vam demanar aquest trencament del pacte de govern abans de l'1-O», i ha valorat que «després que el PDECat hagi acceptat moltes coses que no pensaven acceptar sota el dictat d'Alonso, el referèndum ha estat la gota que ha fet vessar el got». Amb el context actual, i sense posar sobre la taula la possible moció de censura que el propi Molinera ha declinat, els cinc edils d'AA ja no disposen de majoria per governar plàcidament, i no són suficients davant els sis regidors que conformen l'oposició. Les conseqüències polítiques de l'1-O arreu de Catalunya han repercutit a Altafulla en forma de trencament del pacte de govern, i s'obre un període polític totalment diferent fins a les properes eleccions municipals, el maig del 2019.Comentaris

envia el comentari