Fèlix Alonso: «No estudiem pactar amb Ciutadans»

L'alcalde d'Altafulla ja no disposa de majoria absoluta al consistori després que el PDECat hagi trencat l'acord de govern
Alonso creu que la declaració donarà una empenta a l'esdeveniment esportiu
Alonso ha lamentat el trencament del pacte, i es prepara per governar en minoria | BaixGaiàDiari.cat

 

Les conseqüències de l'1-O han fet saltar pels aires el pacte de govern a Altafulla, fins ara en mans d'Alternativa Altafulla (AA) i el PDECat. L'alcalde del municipi, Fèlix Alonso, ha explicat a BaixGaiàDiari.cat la seva voluntat de governar en minoria a partir d'ara, i ha lamentat la marxa del seu soci de govern. La formació sobiranista ha anunciat aquest dilluns a la tarda que trenca l'acord «per responsabilitat», arrel de la gestió del batlle de la jornada del referèndum, on el desacord entre els partits es va accentuar en punts com la decisió d'Alonso de no cedir espais municipals, en contra del criteri del PDECat. 


«No m'agafa per sorpresa perquè podia passar, el PDECat ha rebut una pressió molt forta», ha argumentat Alonso. L'alcalde altafullenc ha matisat que respecta la decisió de Pere Gomés i Xavier Rofas d'abandonar el govern, si bé ha valorat que «entenc que un tema que sobrepassa Altafulla no pot marcar la política municipal». Després del trencament del pacte amb el PDECat, i un any i mig després de desfer l'acord de govern anterior amb l'EINA, Fèlix Alonso ha descartat l'opció de conformar govern amb la formació restant al consistori d'Altafulla. «No estudiem pactar amb Ciutadans, i estem preparats per governar en minoria, tot i que no depèn de nosaltres», ha sentenciat en al·lusió a una possible moció de censura en contra.

 

«Em sento fort», ha aclarit l'alcalde en referència a la situació actual del partit. Alonso ha explicat que «la nostra actitud serà cercar acords i intentar pactar-ho tot», si bé ha valorat que «no és el mateix trobar-se davant amb una oposició destructiva o una constructiva». Per construir un govern alternatiu al d'Alternativa Altafulla (cinc regidors), caldria un acord a tres bandes entre Esquerra (l'EINA, tres regidors), el PDECat (dos representants) i Ciutadans (un). Tot i que es tractaria d'un pacte antinatural, Alonso reconeix que «no descarto res, i contemplo totes les possibilitats». Alonso ha agraït al seu fins ara soci de govern «la seva col·laboració durant aquest temps», i ha explicat que el repartiment del nou cartipàs municipal es donarà a conèixer «el més aviat possible».
Comentaris

envia el comentari