Fèlix Alonso: «Hauria anat a defensar els ciutadans de la Policia Nacional, sens dubte»

L'alcalde d'Altafulla no va votar, i tampoc es va apropar a cap dels tres col·legis electorals del municipi
Fèlix Alonso ha cedidit no votar aquest diumenge
Fèlix Alonso ha cedidit no votar aquest diumenge | BaixGaiàDiari.cat

 

L'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso, s'ha mostrat molt crític amb la dura violència policial que ha marcat la jornada electoral d'aquest diumenge. «Havia de ser una festa per a aquells qui volien votar —ha manifestat— i ha sigut un dia molt trist». Alonso ha lamentat que «la policia ha actuat amb desproporció en molts casos», i s'ha mostrat molt afectat amb les «imatges que a tots ens van esgarrifar».


L'alcalde d'Altafulla no ha acudit a votar, i tampoc s'ha dirigit a cap dels tres col·legis electorals del municipi en cap moment del dia. «No volia manifestar, com a alcalde, la fractura social del poble», ha explicat. El batlle ha repetit en diverses ocasions que no considerava l'1-O un referèndum, sinó una mobilització, i ha afegit que «el meu vot es podria manipular», en referència a les garanties de la consulta. Altres edils com Micha Preuss i Jaume Sànchez (AA), Pere Gomés i Xavier Rofas (PDECat) o Jordi Molinera, Alba Muntadas i Dani Franquès (EINA) sí es van deixar veure pels col·legis electorals altafullencs al llarg de la jornada.

 

«Vaig estar molt preocupat per què aquí passés el que ja va passar a altres municipis», ha afirmat Alonso. Tot i diversos avisos als tres col·legis electorals del municipi de possibles arribades de la Policia Nacional o la Guàrdia Civil, finalment no van arribar a Altafulla. «Si hagués vingut la Policia Nacional, hauria anat a defensar els ciutadans, sense cap dubte», ha assegurat. «La meva obligació és pensar en la població, que és qui rep les garrotades», ha subratllat. L'alcalde ha indicat que «la maquinària de l'estat és el monopoli de la violència», i ha recordat la seva aposta pel diàleg en forma d'un referèndum pactat per desencallar la situació actual.
Comentaris

envia el comentari