ERC i l'ABG de Torredembarra obriran l'Ajuntament el dia de la Constitució

Les dues formacions volen denunciar així el text constitucional
L'Ajuntament estarà obert entre les deu del matí i la una del migdia | BaixGaiàDiari.cat

 

L'Ajuntament de Torredembarra obrirà les seves portes aquest dimarts 6 de desembre, dia de la Constitució. Tot i així, els únics que seran a la Casa de la Vila seran l'alcalde, Eduard Rovira, i els regidors de govern d'ERC i l'ABG. En aquest sentit, Rovira ha destacat a BaixGaiàDiari.cat que «d'acord amb els actes amb els quals pretenem fer veure que la Constitució impedeix el que volem, tindrem obert per atendre als ciutadans». Per part de l'ABG, Lluís Suñé, relatava a les xarxes socials que es tracta d'un acte simbòlic per denunciar una Constitució «que no permet el dret d'autodeterminació del poble català, que no garanteix els drets fonamentals de les persones -habitatge, feina...- i l'ús polític del Tribunal Constitucional». Així, els ciutadans podran apropar-se al consistori entre les 10.00 i les 13.00 hores.


D'altra banda, tot i formar part de l'equip de govern, el PSC no serà aquest dimarts a les dependències municipals. Rovira ha explicat a aquest mitjà que «en el pacte que tenim es contempla aquest fet, ells tenen una altra opinió en aquest aspecte». Pel que fa a la resta de formacions, des de CiU apunten que, tot i que no seran permanentment al consistori, sí que treballaran i que tenen programades diverses reunions aquest festiu, «anirem a l'Ajuntament en algun moment», apunten. Toni Sacristan, regidor de la CUP, també ha apuntat que «serà un dia normal».

 

Tot el contrari faran des de Ciutadans. El partit taronja, amb Toni Cruz al capdavant, ha explicat a BaixGaiàDiari.cat que «no estem d'acord en què demà s'obri l'Ajuntament ni cap administració pública. Un cop més, passen per sobre d'un fet constitucional i ho trobem una falta de responsabilitat». A més, assegura que en cap moment se'ls ha comunicat de manera oficial aquest fet. El mateix faran des del Partit Popular. Núria Gómez, regidora popular ha relatat a aquest mitjà que «lamentem que ni ERC ni ABG respectin la Constitució que el poble va aprovar l'any 78». Gómez ha afegit que, «no pot ser que no valorin la importància del text constitucional i en facin mofa treballant un dia com aquest».

 

 

 

 


Pel que fa a la Avui Democràcia, BaixGaiàDiari.cat ha pogut saber que de moment la formació no ha plantejat el que farà el dia de la Constitució.Comentaris

envia el comentari