La Biblioteca d'Altafulla torna en escena al ple de dilluns

Una moció de l'EINA demana un procés participatiu per decidir el futur de l'equipament, i serà la primera sessió on Alternativa Altafulla ja governi en minoria
El de dilluns 16 serà el primer ple on Alternativa Altafulla ja governarà en minoria
El de dilluns 16 serà el primer ple on Alternativa Altafulla ja governarà en minoria | Aleix Figueras

 

El ple ordinari a l'Ajuntament d'Altafulla que es va posposar dies abans de l'1-O per la situació política del país tindrà lloc el proper dilluns, 16 d'octubre, a les vuit del vespre. Serà la primera sessió on quedi palès el govern en minoria d'Alternativa Altafulla (AA), després del trencament del pacte per part del seu fins ara soci, el PDECat. El punt més fort de l'ordre del dia torna a posar sobre la taula el futur de la Biblioteca Municipal, ara amb una nova correlació de forces al consistori.


Tal i com va avançar el portaveu de l'EINA, Jordi Molinera, aquest dilluns a BaixGaiàDiari.cat«la primera decisió que volem abordar des de la majoria en l'oposició és el futur de la nostra Biblioteca». El fet que Fèlix Alonso (AA) quedi confirmant un govern en minoria —amb cinc regidors— implica que les forces a l'oposició puguin agafar les regnes de moltes decisions si arriben a acords —sumen sis edils: tres de l'EINA, dos del PDECat i un de Ciutadans—. Una moció de l'EINA demanarà al ple un procés participatiu per decidir el futur de l'equipament, que fins ara quedava exclussivament en mans de la decisió del govern municipal. La marxa del PDECat a l'oposició pot canviar-ho tot.

 

Més enllà d'aquest punt central (serà l'onzè a l'ordre del dia), també s'inclouen aspectes com una modificació de crèdit del pressupost de l'Ajuntament, la delimitació municipal entre Altafulla i La Pobla de Montornès d'acord amb l'acta actual, l'aprovació de la construcció d'una bassa de laminació a la conca de la rasa; i altres mocions com la de rebuig als atemptats de Barcelona de mitjans d'agost, la moció de rebuig —proposada per l'alcalde— a la repressió contra la ciutadania i les institucions catalanes i en favor del diàleg envers la situació actual al país, i una altra moció, presentada per Podem Altafulla, per instar a la Generalitat a retirar les correcions de la llei de renda garantida de la ciutadania.


D'entre aquesta ordre del dia, on destaca la moció sobre la Biblioteca, no s'inclou una moció del PDECat que sí estava prevista en la data original del ple. Pere Gomés, el portaveu de la formació, ha explicat que «hi havia una moció pactada amb Alternativa per facilitar col·legis electorals per l'1-O que ja no hi és, i que no es va votar en suspendre el ple», ha lamentat com a una de les gotes que ha fet vessar el got del pacte de govern. Serà la primera sessió plenària de la legislatura on l'oposició suma més força en nombre de regidors que el govern. No es contempla al ple el repartiment del nou cartipàs municipal, si bé l'alcalde ha avançat a BaixGaiàDiari.cat que «serà el més aviat possible».Comentaris

envia el comentari