Altafulla valora molt positivament del gir de guió de Puigdemont

Fèlix Alonso (AA), Jordi Molinera (EINA) i Pere Gomés (PDECat) consideren un encert la mà estesa al diàleg per part del President de la Generalitat
AA, EINA i PDECat han fet una valoració positiva del moviment de Carles Puigdemont
AA, EINA i PDECat han fet una valoració positiva del moviment de Carles Puigdemont | BaixGaiàDiari.cat

 

En una setmana marcada per les discrepàncies arran del trencament del pacte de govern municipal, el consistori d'Altafulla ha trobat un nexe d'unió política. Alternativa Altafulla, Esquerra Republicana (sota el nom local de l'EINA) i el PDECat han valorat de manera molt positiva el gir de guió del President Carles Puigdemont aquest dimarts a la tarda, i consideren un encert la mà estesa al diàleg que va explicitar en la seva compareixença. BaixGaiàDiari.cat s'ha posat en contacte amb els portaveus de totes les formacions polítiques representades al ple municipal (AA, EINA, PDECat i C's), si bé amb Ciutadans no ha estat possible.


L'alcalde, Fèlix Alonso (AA), s'ha mostrat «molt més optimista que ahir», i ha afirmat que «és el moment de negociar i avançar cap a un referèndum pactat», amb les garanties de les quals l'1-O no va poder disposar. No obstant, ha matisat que «entenem que no va declarar-se la independència i que no hi va haver DUI, ni tampoc és un pas endarrere». «Es tracta d'un pas al costat», ha sentenciat. Segons el batlle, «estàvem a punt de caure pel penya-segat, i ara tota la responsabilitat és per al Partit Popular». Alonso reconeix no saber si el govern estatal apostarà per aplicar o no l'article 155 de la Constitució com a resposta repressiva, i ha deixar clar que «ni volíem la DUI ni volem el 155». «Però això no s'ha acabat, el problema continua i l'economia està en joc», ha afegit.

 

Jordi Molinera, el portaveu de l'EINA, no ha dubtat que «és la decisió més encertada». Molinera entèn que «el president sí va declarar la independència», si bé «s'ha fet cas a la Unió Europea i s'ha demanat un esforç més de diàleg» per pactar amb el govern estatal. L'edil independentista ha reconegut que «no era el que el cor demanava», però que «és una partida d'escacs a mig o llarg termini on Rajoy té un escac i mat al davant, i Europa ho està veient». Sobre la resposta des de Madrid, Molinera espera «l'actitud cavernícola de sempre», amb un govern «tancat en banda que només reaccionarà amb més repressió, Policia Nacional i Guàrdia Civil».


Pere Gomés, portaveu del PDECat municipal, també fa una lectura en la mateixa línia del discurs del President. «Penso que ha estat un encert i és el que tocava. És el moment de donar-hi confiança», ha valorat un Gomés que ha reconegut que «en un principi, esperava més», en forma de la Declaració d'Indpeendència sense posterior suspensió dels seus efectes. «La Declaració està feta i no hi ha hagut cap pas enrere, és el moment de negociar de tu a tu i només el govern de l'Estat pot trencar aquesta voluntat de diàleg», ha afegit l'edil. «La Comissió Europea demenava una mostra d'aquesta voluntat de parlar, i ja l'hem fet», ha conclòs, de manera que «acaba de néixer un Estat independent que comença a negociar democràticament». «És una passa endavant importantíssima, de gegant», ha sintetitzat. Pere Gomés tampoc espera una resposta positiva del govern espanyol. «Crec que serà la de sempre, la negació absoluta al diàleg», ha pronosticat sense perdre de vista que aquest dijous dia 12, amb motiu del Dia de la Hispanitat, «Rajoy es juga molt» en funció de la resposta que doni aquest dimecres.Comentaris

envia el comentari