El gel i la calamarsa s'apoderen dels carrers de la Riera de Gaià

La pedregada d'aquest dilluns a la tarda ha fet estralls al municipi del Baix Gaià, on diversos vehicles han quedat atrapats
 
La forta calamarsada que ha pintat de blanc el Baix Gaià aquest dilluns, 12 de febrer, ha deixat a La Riera de Gaià una imatge molt poc habitual. La tempesta ha afectat a tot el Baix Gaià, i les conseqüències encara són més que visibles a molts punts del Camp de Tarragona. Cotxes aturats a les principals carreteres, vies gelades, màquines llevaneus de la Diputació i greus talls de llum han estat les imatges més repetides en les darreres hores.
 
La Riera de Gaià ha despertat amb una imatge molt poc habitual
La Riera de Gaià ha despertat amb una imatge molt poc habitual | DELCAMP.CAT

«Van ser entre trenta i quaranta-cinc minuts molt, molt intensos», ha explicat el tinent d'alcalde de La Riera, Pep Pascual, en declaracions a BaixGaiàDiari.cat. Les plaques de gel encara són un perill evident als carrers durant el matí d'aquest dimarts, 13 de febrer, i diversos vehicles han quedat atrapats entre la gruixuda capa de gel i pedra. «Alguns veïns han hagut de desbloquejar les seves portes i cotxes amb pales a primera hora del matí», ha explicat el regidor.

 

Diversos vehicles han quedat atrapats entre el gel i la pedra a La Riera
Diversos vehicles han quedat atrapats entre el gel i la pedra a La Riera | DELCAMP.CAT

 

«La tempesta va començar cap a les sis de la tarda, quan les temperatures ja eren baixes, i això ha fet que el gel i la calamarsa encara no s'hagin desfet», ha explicat Pascual. No obstant, i tot i que el gel encara és una amenaça que bloqueja vies principals com el carrer Vial de la Sèquia, els efectes de la tempesta s'aniran diluïnt de manera progressiva. «Cap al migdia, quan hi hagi més sol, s'anirà descongelant poc a poc i tornarem a la normalitat», ha matisat l'edil rierenc.

 

El carrer del Vial de la Sèquia de la Riera de Gaià, amb calamarsa i molt de gel.
El carrer del Vial de la Sèquia de la Riera de Gaià, amb calamarsa i molt de gel. | delCamp.cat
 
Diversos vehicles han quedat atrapats entre el gel i la pedra a La Riera
Diversos vehicles han quedat atrapats entre el gel i la pedra a La Riera | DELCAMP.CATComentaris

envia el comentari