El CEVOL Torredembarra es classifica per a la fase d'ascens a Primera Nacional

Els torrenc s'hauran de veure les cares amb els millors d'Aragó, Balears, Múrcia i Comunitat Valenciana
Voleibol
El CEVOL Torredembarra buscarà el segon ascens consecutiu | BaixGaiàDiari.cat

 

El Club Esportiu Voleibol (CEVOL) Torredembarra viu hores d'incertesa després del cap de setmana més important de la temporada. L'equip Sènior Masculí s'ha proclamat subcampió del campionat de Catalunya, i amb aquest resultat s'ha classificat per a la fase d'ascens a Primera Nacional —és el nom que rep la tercera categoria espanyola, després de la Superliga 1 i la Superliga 2—.

 

Fonts de la Federació Catalana i la Federació Espanyola de Voleibol han confirmat a BaixGaiàDiari.cat que l'equip torrenc s'ha classificat per a la fase final d'ascens —com a un dels dos millors classificats de Catalunya—, però que en cap cas aquest ascens és ja una realitat. Fonts del club havien especulat que el sol fet de classificar-se comportava l'ascens, però les dues federacions ho han negat rotundament a aquest mitjà.


Contra Aragó, Múrcia, Balears i la Comunitat Valenciana

Els dos representants de Catalunya —Barça B i CEVOL Torredembarra— s'hauran de veure les cares amb els equips classificats d'Aragó, Múrcia, les Illes Balears i la Comunitat Valenciana, tal com estableix el reglament oficial de la Federació Espanyola de Voleibol per configurar la fase d'ascens. «Serà una fase de grups de vuit equips on només els dos millors pujaran a Primera», han explicat des de la Federació Catalana de Voleibol a BaixGaiàDiari.cat.

 

És possible que algun dels equips classificats per mèrits esportius es retiri i no opti a l'ascens, fet que generaria canvis en el disseny dels grups, però aquest supòsit no implica que el CEVOL Torredembarra ja hagi ascendit. Existeix molta confusió al respecte, i el club ha arribat a celebrar la consecució de l'hipotètic ascens, si bé encara no s'ha materialitzat. Només està confirmat que l'equip s'ha classificat per a la fase final, que tindrà lloc a Múrcia el primer cap de setmana de maig.


Eufòria interrompuda

El CEVOL Torredembarra parteix de la base d'una suposada redistribució de grups de cara a l'any vinent que augmentaria el nombre d'equips que ascendeixen, una informació que la Federació Espanyola de Voleibol ha negat a aquest mitjà. Això fa que l'eufòria inicial de l'equip hagi quedat rebaixada a un estat d'alerta on esperen que se'ls notifiqui de manera oficial que hauran de jugar aquesta fase de grups a Múrcia.

 

L'entrenador de l'equip, Christian Vives, ha valorat la jornada d'aquest diumenge com «un dia molt bonic i emotiu», a manca de confirmar de manera oficial que l'ascens que donaven per fet no és una realitat. Suposaria el segon consecutiu per als torrencs en dues temporades. D'altra banda, el regidor d'Esport, Raúl Garcia, s'ha sumat a les felicitacions a «un club en constant creixement», i s'ha mostrat «satisfet, contenc i orgullós de la grandesa d'aquest equip». Però, segons les informacions que ha pogut contrastar BaixGaiàDiari.cat, l'ascens de la Torre només serà una realitat si queda entre els dos millors de la fase final que encara ha de disputar.Comentaris

envia el comentari