Torredembarra, primera parada al Baix Gaià del I Festival de Música de la Costa Daurada

El cicle també passarà pels escenaris de Creixell, Altafulla i Roda de Berà fins a mitjans d’agost
L'intèrpret russa Svetlana Tovstukha actuarà a les quatre localitats del Baix Gaià | Cedida

 

Torredembarra ha estat la primera aturada al Baix Gaià de la primera edició del Festival de Música de la Costa Daurada. La proposta cultural passa per diversos espais del litoral tarragoní, entre ells quatre punts del Baix Gaià: Altafulla, Creixell, Roda de Berà i Torredembarra. Aquest dimarts 11 de juliol s’ha estrenat a la localitat torrenca amb el concert de guitarra d’Izan Rubio, i aquest dimecres 12 ho farà a Altafulla de la mà del duo de violí i piano Leópolis. Més enllà de les localitats de la comarca, el cicle també serà present a Tarragona, Santa Coloma de Queralt, Montblanc, Vilanova d’Escornalbou, Valls, Cambrils i Salou, l’epicentre de la mostra. «Intentem trobar un diàleg entre la costa i l'interior ambun total de quaranta concerts repartits en deu municipis diferents», ha explicat el responsable del festival, Xavier Arola.


La nova iniciativa pretén vertebrar el territori de la mà de la cultura, a més de promoure i divulgar la música clàssica, apostar per valors joves, combinar-ho amb músics de renom internacional i descobrir espais propers emblemàtics. El cost de l’entrada és de 5 euros per a cada actuació, i ja es pot consultar el programa de concerts. A més d’aquesta primera presa de contacte, Torredembarra també acollirà l’actuació de la Jove Filharmònica de Catalunya (JOFICAT) aquest diumenge 16 de juliol, la mostra de piano de Melani Mestre el 25 de juliol i l’actuació de violoncel de Svetlana Tovstukha el dia 27. Tovstukha, de fet, serà la única artista que recorrerà tot el Baix Gaià: també serà aquest divendres 14 de juliol a Roda de Berà, el 21 a Creixell i el 26 a Altafulla. El piano de Melani Mestre també sonarà a Creixell, aquest mateix divendres, i a Roda de Berà, l’11 d’agost. No farà aturada a Altafulla.

 

El pas de la mostra pel Baix Gaià es complementa aquesta setmana a Roda de Berà, que aquest divendres 14 lluirà el concert del trio de guitarres Salzburg Guitar Trio. A més, el municipi rodenc será qui tanqui el festival amb el grup A Deu Cordes, el 14 d’agost. L’activitat frenèfica també arribarà a Creixell, que el 28 de juliol acollirà a la soprano Charo Tris, el 4 d’agost a la dupla clàssica de José Galeote i José Isidoro Ramos i l’11 d’agost l’actuació l’arpa amb Laia Barberà. Els acords de la música clàssica ja sonen al Baix Gaià, i es mantindran durant un mes per tota la Costa Daurada.

 
Comentaris

envia el comentari