La Fira d'Indians de Torredembarra clou la vuitena edició amb rècord d'assistència

L'exposició i demostració d'un boter ha estat l'activitat més exitosa, amb prop de 1.300 persones
La Fira d'Indians ha tornat a esdevenir un èxit a Torredembarra | Laia Solanellas

 

El passat indià ha tornat a escena aquest cap de setmana del 9 i 10 de setembre a Torredembarra. La vuitena edició de la Fira d'Indians del municipi ha apostat per la diversitat de mostres, la divulgació arrelada al territori i la recuperació del concert i ball de música cubana. L'Ajuntament de Torredembarra fa un balanç molt positiu de les jornades, on s'ha registrat un nou rècord d'assistència, en superar els registres de l'any passat. L'exposició de boters indians, amb el suport d'una peça audiovisual i una demostració en directe, ha estat l'activitat més exitosa, amb prop de 1.300 persones.


L'exhibició de patrimoni local i memòria històrica ha tocat diversos aspectes amb bons resultats, com és el cas de les visites guiades —amb un total de 150 persones—, ha recuperat la visita exclusiva al cementiri per conèixer el llegat indià, ha engegat activitats infantils amb èxit —s'han repartit més de 300 racions a la xocolatada popular—, i s'ha tornat a consolidar la música i la cultura, amb la cantada d'havaneres —més de 900 persones— i la música cubana —més d'un miler d'assistents—.

 


La fira ha comptat amb una cinquantena de parades al nucli antic de la Torre, des de la plaça del Castell fins a la plaça de la Vila, i diversos comerços de la vila no han dubtat a sumar-s'hi. Ha deixat un bon grapat d'imatges curioses que ja s'han consolidat com a tradicionals, com ara les exposicions d'ultramar, les degustacions, les vuit dames indianes que han tornat a passejar per la mostra i el ja tradicional obsequi d'un barret blanc a qui ha anat vestit totalment d'aquest color.
Comentaris

envia el comentari