La qualitat literària s'imposa als XIX Premis Cultura Vila de Torredembarra

Els reconeixements literaris tenen una convocatòria biennal, i el guardó teatral ha quedat desert
Imatge de l'entrega de Premis Cultura Vila de Torredembarra.
Imatge de l'entrega de Premis Cultura Vila de Torredembarra. | Anna F.

 

Els XIX Premis Cultura Vila de Torredembarra han distingit la qualitat literària del Baix Gaià. La Regidoria de Cultura del municipi ha entregat aquest dissabte, 25 de novembre, els cinc guardons en matèria de literatura que complementen els Mañé i Flaquer de periodisme, que enguany han recaigut en Jorge Carrión i Anna Plaza.

 

Si bé els Mañé i Flaquer són anuals, la convocatòria dels premis culturals són de caràcter biennal: s'alternen guardons a arts plàstiques els anys parells, i literaris els senars. 2017 és any de guardons de literatura, i s'han presentat, entre les cinc categories diferents, un total de 44 treballs. La gala ha tingut lloc a les vuit del vespre al Pati del Castell de Torredembarra.


Imatge de l'entrega de Premis Cultura Vila de Torredembarra.
Imatge de l'entrega de Premis Cultura Vila de Torredembarra. | Anna F.

 

Els guanyadors i guanyadores de la convocatòria són els següents:

XX Premi de Narrativa Isabel de Villena —creació literària femenina—. La dotació és de 600 euros, i el premi ha estat per Nora Nadal (pseudònim), amb el treball 'La tomba oblidada'.

 

XI Premi de Teatre Bambolina —obra de teatre escrita o de guió en català—. La dotació és de 1.000 euros, i el premi ha quedat desert.

 

VI Premi de contes infantils il·lustrats 'Llegir per créixer' —creació literària i artística d'un conte infantil—. La dotació és de 600 euros per al text i 600 més per a la il·lustració, i el guanyador és el conte 'Manual per a fer una torrada', amb el text de Joan Rioné i la il·lustració de Julio Aliau.


XIX Premi de Poesia Pere Badia —producció inèdita i en català en poesia—. La dotació és de 1.000 euros, i el guardó ha estat José Luis Garcia Herrera per l'obra 'Veus de mar i d'amar'.

 

XIII Beca de Recerca Històrica de Torredembarra Manuel Crehuet —projectes d'investigació inèdits en el camp de la història torrenca—. El premi és de 2.000 euros, i se l'han endut Ida Mauro i Enrico Valserati per la recerca 'El Castellnou de Torredembarra. Obra cabdal del renaixement local als temps d'Antoni Agustí'.Comentaris

envia el comentari