Els premis de periodisme Mañé i Flaquer s'obren al Baix Gaià

Tornaran a haver dues categories: comunicació local i periodisme turístic
La nova edició dels premis de periodisme Mañé i Flaquer s'ha presentat aquest dimecres
La nova edició dels premis de periodisme Mañé i Flaquer s'ha presentat aquest dimecres | Toni Cabanillas

 

Torredembarra torna a apostar aquest 2018 pel periodisme amb la XXXI edició del Premi Mañé i Flaquer. Aquest dimecres, 16 de maig, s'ha presentat la nova convocatòria dels guardons, que tornaran a oferir les dues categories dels anys anteriors: comunicació local —amb una dotació de 2.000 euros per al guanyador— i periodisme turístic —amb un premi de 6.000 en joc—. «Entenem que és el moment d'encetar una nova etapa amb una sèrie de novetats», ha avançat la regidora de Cultura a l'Ajuntament torrenc, Núria Batet.

 

El principal avenç serà que la convocatòria de comunicació local s'obre a articles de tot el Baix Gaià, si bé es demana que Torredembarra estigui especialment referenciada. «Els treballs poden ser sobre història, cultura, economia o societat, entre moltes altres temàtiques», ha matisat Batet. «Entenem que és una manera de posar en valor tot el Baix Gaià a través d'aquests premis», ha confirmat Pep Bertran, responsable de Comunicació de Repsol a Tarragona, el principal patrocinador dels guardons torrencs.


Periodisme turístic; premi doble

Les novetats també arriben a l'altra categoria, la de periodisme turístic. Es manté la dotació de l'any anterior, si bé s'afegeix una característica nova: l'Ajuntament encarregarà un treball addicional sobre Torredembarra, remunerat, al guanyador per tal de publicar-lo en algun mitjà de comunicació de gran repercussió. «Entenem que és una iniciativa que suposarà un gran retorn i visió de Torredembarra més enllà del món local», ha apuntat l'edil de Cultura.

 

El termini màxim de presentació dels treballs serà el 30 de setembre, i podran concórrer al concurs articles o reportatges que hagin estat publicats entre l'1 de setembre del 2017 i el 31 d'agost del 2018. «L'any passat van presentar-se un total de 52 candidats al premi de periodisme turístic i set al local», ha recordat Núria Batet, qui ha calculat que les candidatures en aquesta segona categoria podrien duplicar-se gràcies al canvi d'enfocament d'enguany.

 

La presidenta del Col·legi de Periodistes a la demarcació de Tarragona i membre del jurat dels guardons, Coia Ballesté, ha valorat que «premis com aquest ajuden a reforçar i donar més valor a la nostra feina com a periodistes», i ha obert la porta a crear uns premis de comunicació que englobin tot Tarragona. «Els Mané i Flaquer sumen una qualitat excepcional, i la nostra voluntat és mantenir-los durant molt de temps», ha afegit l'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira. En l'anterior edició, els guanyadors van ser els periodistes Jorge Carrión i Anna Plaza.
Comentaris

envia el comentari