La Sala Lluís d'Icart de Torredembarra acull l'exposició «Reflexions irreflexives»

La mostra acull les obres dels artistes barcelonins, Jordi Martínez i Albert Parés, fins al 25 de febrer
La sala del castell dels Icart acollirà l'exposició fins al 25 de febrer. Imatge d'arxiu. | Santiago Cordón
 

 

La Sala Lluís d’Icart del Castell de Torredembarra acull fins al 25 de febrer l’exposició «Reflexions irreflexives», una mostra conjunta dels artistes barcelonins Jordi Martínez i Albert Parés. L’exposició pot visitar-se el dimecres, dijous i divendres de 17 a 20 h, i el dissabte, d’11 a 13.30 hores i de 17 a 20 hores. Presenta un recull de pintures amb temàtiques i estils aparentment molt diferents però amb un contingut força comú que posa de manifest les contradiccions i complexitats de l’ànima humana, amb propostes que van des dels aspectes més acolorits del paisatge humanitzat que uneix poesia i pintura fins a personatges descontextualitzats que van esdevenint cada cop més foscos, fins i tot sinistres.


La mostra representa una evolució d’ambdós autors. Jordi Martínez parteix del traç de figures gegantines que es van desdibuixant i emprenen un camí crític, mentre que Albert Parés té el seu punt d’origen en una pintura clàssica que evoluciona cap a un món fantàstic, acolorit i positiu. La figura popular dels gegants, que dansen pels carrers de les nostres viles en les diades festives, capta l’atenció de Jordi Martínez i l’entusiasma. En aquesta exposició, vol mostrar la metamorfosi que evoluciona des de la rigidesa d’uns gegants que es van desdibuixant fins deixar-se portar cap a un món més creatiu de llibertat i fantasia, on apareixen altres personatges i objectes més negres que responen a una percepció crítica i negativa del moment actual.

 

L’estil d’Albert Parés es dirigeix espontàniament cap al surrealisme o art conceptual. L’aportació de l’artista a la mostra parteix d’un conjunt de quadres de petit format, que expressen la pintura del seu inici, amb una temàtica centrada en natures mortes, paisatges i algun retrat, i que evoluciona a quadres progressivament més grans corresponents a un estil pictòric més actual, de característiques surrealistes, simbòliques i properes a l’art conceptual.
Comentaris
Evarist
És una Exposició esplèndida. O es veu l'evolució d'en Jordi Martínez amb els última tres quadres inspirats amb els "refugiats"

envia el comentari