Els XIX Premis Cultura Vila de Torredembarra obren la convocatòria de sis guardons

S’acullen propostes dels camps de la literatura, el teatre, el periodisme o la recerca històrica, i es poden presentar fins el proper 30 de setembre
El Premi de Periodisme Mañé i Flaquer és un dels més cèlebres de la demarcació | Cedida

 

L’Ajuntament de Torredembarra ja ha obert la convocatòria de la dinovena edició dels Premis Cultura Vila de Torredembarra. S’han establert un total de sis guardons diferents, que acullen propostes dels camps de la literatura, el teatre, el periodisme o la recerca històrica, ja consolidades al municipi torrenc. D’entre ells, el Premi Mañé i Flaquer de Periodisme —que arriba a la trentena edició— és l’únic de convocatòria anual. La resta són biennals: convocatòries literàries en els anys senars i d’arts plàstiques en els parells. És per això que el pes de la literatura adquireix un pes especialment rellevant en aquest 2017.


Els altres cinc guardons són el premi de contes infantils il·lustrats ‘Llegir i crèixer’ —el més jove, que arriba a la sisena convocatòria—, l’onzè premi de Teatre Bambolina, el dinovè premi de poesia Pere Badia, la vintena edició del premi de narrativa Isabel de Villena i la tretzena beca de recerca històrica Manuel Crehuet. Els treballs es poden presentar fins el proper 30 de setembre en totes les categories, i ja es poden consultar les bases de cada guardó.

 

 

La dotació de premis més elevada correspon al premi de periodisme, amb 2.000 euros per al guanyador de la categoria ‘Comunicació Local’ i 6.000 en ‘Periodisme Turístic’. La beca en història és de 2.000 euros i les dotacions per als guardons de teatre i poesia són 1.000 euros cadascun. El premi de contes infantils té una dotació total de 1.200 euros —600 per al conte i altres 600 per a la il·lustració—, i la convocatòria de narrativa també té un premi de 600 euros per a la millor peça.

 
Comentaris

envia el comentari