Altafulla torna a apostar pel teatre a la Vil·la Romana dels Munts

La segona edició del festival Escena Altafulla combina innovació i tradició, i tindrà lloc entre el 28 i el 30 de juliol
La vil·la romana ha acollit la presentació del cicle. D'esquerra a dreta: Montse Castellarnau, Anna Estrada, Fèlix Alonso i Mònica Borrell | Toni Cabanillas

 

El festival de teatre Escena Altafulla tornarà a Altafulla el darrer cap de setmana de juliol. Després d’estrenar-se el 2016 com una de les apostes més singulars de l’estiu, enguany repetirà i tornarà lluir a un dels espais més emblemàtics del municipi: la Vil·la Romana dels Munts. Aquest dilluns al matí s’ha presentat la segona edició, que tornarà a apostar per unir cultura i patrimoni. Seran un total de cinc actuacions repartides entre els dies 28, 29 i 30 d’aquest mes. «Volem fomentar la cultura i el teatre, i donar a conèixer un patrimoni per a molta gent desconegut», ha apuntat la regidora de Cultura a l’Ajuntament d’Altafulla, Montse Castellarnau. «La Vil·la Romana dels Munts és un lloc idoni», ha afegit, i ha avançat que la voluntat de la regidoria és «mantenir en el temps aquestes apostes culturals i arrelar-les al municipi». L’any passat, a la primera edició, la majoria de les obres ja van suposar un èxit d’assistència que enguany esperen repetir.


La directora artística del cicle, Anna Estrada, ha valorat la «continuïtat i profunditat» de la mostra. «Volem aprofundir i apropar històries per connectar amb la gent, i ho fem compaginant la innovació i la tradició», ha explicat. El cartell d’aquesta edició el conformen la representació ‘L’Atzar’, a càrrec de l’actriu de talla internacional Pepa Plana —divendres 28, a les deu de la nit a la Vil·la—, l’espectacle d’art escènica ‘Mulïer’, per la companyia La Maduixa —dissabte 29, a les vuit del vespre a la plaça Consolat de Mar—, la representació ‘El Comte Arnau’, amb el cèlebre intèrpret Lluís Soler —dissabte 29, a les deu de la nit a la Vil·la Romana—, l’espectacle familiar per als més petits ‘Tot Sol i Núvol’, a càrrec de la companyia teatral Lepuant —diumenge 30, a les set de la tarda al parc de Voramar— i la mostra ‘Les Dones Sàvies, amb Ricard Farré i Enric Cambray —diumenge 30, a les deu de la nit a la Vil·la Romana—. Una «oferta molt variada amb artistes de primer nivell», ha afegit Estrada.

 

Les representacions fora de la Vil·la dels Munts són gratuïtes, i les que tenen lloc a l’interior són de pagament, amb tres opcions d’abonament: l’entrada a una obra costa 15 euros, l’abonament per a dues en són 25, i per a les tres representacions són 30 euros. La directora del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), Mònica Borrell, ha valorat que «és molt interessant que la Vil·la dels Munts s’obri a la cultura com a escenari», i ha afegit que la mostra «és una oportunitat increïble per fer créixer el coneixement del passat i del patrimoni, i per gaudir de la cultura». D’entre el ventall de la mostra, ha destacat les novetats de la incorporació d’arts escèniques i de l’elevat component d’artistes femenines d’aquesta edició.

 

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha destacat que «a Altafulla, faltava apostar més pel teatre i les arts escèniques». S’ha mostrat molt satisfet amb la iniciativa, i ha assenyalat que «la rebem amb molta il·lusió, i el que volem és continuar per aquest camí i ampliar-la de cara al futur». El teatre es farà lloc a un dels indrets més especials del Baix Gaià el darrer cap de setmana del mes.
Comentaris

envia el comentari