Altafulla inaugura una nova exposició sobre patrimoni històric

La mostra fotogràfica agrupa catorze monuments romans de referència al Camp de Tarragona
Una de les restes arqueològiques de la Vil·la Romana dels Munts
Una de les restes arqueològiques de la Vil·la Romana dels Munts | Vil·la Romana dels Munts

 

Altafulla inaugurarà aquest divendres, 16 de febrer, una exposició fotogràfica per reivindicar el patrimoni històric de la Tàrraco romana. La mostra recull els catorze monuments o espais Patrimoni de la Humanitat al territori —declarats l'any 2000 per la UNESCO—, des de l'òptica dels millors fotògrafs de la demarcació. Es podrà visitar al Casal La Violeta fins al dia 8 d'abril, de dilluns a diumenge entre les 17.00 i les 20.00 hores.

 

L'exposició s'anomena 'Convivència. Els monuments de Tàrraco Patrimoni de la Humanitat al segle XXI'. Els objectius són presentar i donar visibilitat als elements de patrimoni més destacats de la zona, des del punt de vista de la seva interrelació i convivència amb la societat i entorn actuals. Està prevista una visita guiada per aquest dissabte, 17 de febrer, a les set de la tarda.


Molt més que el Circ i l'Amfiteatre

Els elements més reconeixibles de la Tàrraco romana són, de manera indubtable, l'Amfiteatre i el Circ tarragonins. No obstant, l'exposició també se centra en la Pedrera del Mèdol, la Torre dels Escipions, el Teatre romà, la Necròpoli Paleocristiana, les muralles, el Fòrum Provincial, l'aqüeducte del Pont del Diable, la Vil·la dels Munts, el Recinte de culte, el Fòrum de la Colònia, l'Arc de Berà i la Vil·la - Mausoleu de Centcelles.

 

La mostra compta amb el suport dels museus que gestionen aquests monuments, com el Museu Bíblic, el Museu Diocesà de Tarragona, el Museu d’Història de Tarragona i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT). El director dels Serveis Territorials de Cultura, Jordi Agràs, encapçalarà la inauguració de l'exposició fotogràfica, i serà acompanyat per l'alcalde, Fèlix Alonso, i representants de la corporació municipal.
Comentaris

envia el comentari