El Port de Tarragona, entre els cinc primers de l'Estat espanyol

Aquest port ha pogut recuperar la cinquena posició durant el primer trimestre de 2018
Imatge del Port de Tarragona
Imatge del Port de Tarragona | delCamp.cat

 

Bones notícies pel Port de Tarragona. Segons les dades del primer trimestre de 2018 el Port ha recuperat la cinquena posició del rànquing de ports espanyols. Segons les dades de tràfic d'aquests primers mesos el Port ha augmentat un 5,15% els seus moviments, i se situa entre els cinc primers, només per darrere d'Algesires, València, Barcelona i Bilbao. 


Si desgranem les dades però, inclús es troba per sobre d'alguns d'aquests ports pel que fa a algunes mercaderies en concret. El Port de Tarragona se situa en quart lloc en transport de líquids a granel i en segona posició en sòlids a granel. De fet, pel que fa als sòlids a granel aquesta infraestructura supera els 2,5 milions de tones. Una xifra que respon a l'aposta pel cereal que està duent a terme aquest Port. L'aposta per aquest sector s'ha vist reflectida en la celebració del II Agrifood International Congress els dies 10 i 11 de maig, i que va comptar amb un alt grau de participació. 

 

A banda d'aquesta mercaderia, però, el Port de Tarragona també ha estacat aquest primer trimestre pel nombre d'importacions, 5,86 milions de tones en total, el que suposa un creixement del 10,28% en comparació amb el primer trimestre de l'any anterior. En importacions el Port de Tarragona s'ha situat en el primer lloc del rànquing estatal.


L'Autoritat Portuària confia a poder seguir creixent en altres sectors a més de mantenir aquelles posicions que ja estan consolidades, com és el cas del cereal. L'objectiu d'aquest òrgan és, també, potenciar noves dinàmiques, mitjançant la innovació i l'eficiència, per poder seguir creixent i millorar la posició en aquest rànquing. 

 

El 2017, el millor any dels últims deu 

L'any passat el Port de Tarragona va tancar amb els millors resultats dels últims deu anys. El Port va moure l'any passat 34 milions de tones, gairebé un 8% més que l'any anterior. Aquesta activitat va permetre uns ingressos de fins a 57 milions d'euros, un 9,75% més que el 2016. El tràfic dels líquids a doll, el moviment de cru i els químics i adobs van obtenir molts bons resultats. El tràfic de carbó també va augmentar un 8%. Comentaris

envia el comentari