Valls destina 60.000 euros en ajudes per incrementar el parc d'habitatges de lloguer social

L'any passat, s'hi van aportar 23.582 euros i es van reformar quatre vivendes que ja estan llogades a preus més assequibles
Carrer dels Jueus de Valls, en ple Barri antic de la ciutat. | J.V.

L'Ajuntament de Valls, ha presentat aquest migdia les subvencions que es concediran a propietaris d'habitatges que han fet obres de rehabilitació el 2016 amb la finalitat de destinar els habitatges a lloguer social. També s'han donat a conèixer les noves bases per aquest any 2017. Segons assenyalen des del consistori, l'objectiu de les ajudes és doble,: «rehabilitar habitatges desocupats per tal que tornin a estar en ús i oferir preus més assequibles a la ciutadania a través del lloguer social». Durant l'any 2016, s'hi van destinar 23.582 euros, amb els quals s'han reformat quatre habitatges que ja estan llogats.


Des de la regidoria d'Habitatge de Valls subratllen que es treballa per incrementar el parc d'habitatges de lloguer social de la ciutat amb l'objectiu «de garantir un habitatge digne a un preu assequible per a tots els vallencs i les vallenques».

 

Avui mateix, també s'han presentat les noves bases de les ajudes per al 2017. La dotació pressupostària per a enguany és de 60.000 euros. Cal destacar que, a diferència de l'any anterior, aquest 2017 es comptarà amb dues resolucions, una al maig-juny i l'altra al juliol-agost, amb la finalitat que els propietaris puguin avançar la rehabilitació de les seves vivendes i es puguin posar en lloguer social el més aviat possible.


Les subvencions van dirigides als propietaris que vulguin destinar el seu habitatge a lloguer social o bé a aquells propietaris d'habitatges desocupats que facin obres de reforma per després destinar l'immoble a lloguer social. En ambdós casos el propietari haurà d'adreçar-se a l'Oficina Local d'Habitatge i signar un conveni per un període de tres anys i un contracte de lloguer per un període mínim de 12 mesos. A més, el propietari disposarà d'una pòlissa multirisc gratuïta, d'assistència jurídica i garantia de cobrament del lloguer de 6 a 12 mesos. Els propietaris que s'hi acullin i compleixin amb els requisits rebran una subvenció del cent per cent del cost de les obres fins a un màxim de 6.000 euros.

 

El lloguer social és una fórmula d'entesa entre el propietari i el llogater per consensuar un preu de lloguer adequat per a ambdues parts, amb la premissa que el preu de la renda no ha de ser superior al 30% dels ingressos de la unitat familiar. El lloguer social està destinat als joves que es volen emancipar, a les famílies que han perdut els seus ingressos per la situació socioeconòmica del moment i als ciutadans que busquen un habitatge més adequat als seus ingressos. Per accedir-hi, l'Ajuntament informa que cal adreçar-se a la l'Oficina Local d'Habitatge, situada a la plaça de Sant Jordi, 4.Comentaris

envia el comentari