Una turista russa fa malbé l'Àliga de Valls del Museu Dalí de Figueres

Els fets van succeir ahir, dia 5 de gener, i han estat posats en coneixement de la policia
L'Àliga de Valls, abans de la bretolada. | UAFV

 

L'Àliga de Valls que es troba al Teatre-Museu Dalí de Figueres ha patit danys. Segons explica el digital emporda.info una visitant d'origen eslau, que anava amb un grup compost per altres tres turistes russos, va pujar damunt de l'Àliga vallenca amb tanta mala fortuna que la va fer malbé i li va trencar una ala. Els fets van succeir ahir, dia 5 de gener, i han estat posats en coneixement de la policia i la Fundació Gala-Salvador Dalí ha presentat denuncia contra els integrants d'aquest grup pels danys causats.  

 

 


L'Àliga de Valls és una reproducció de la peça original del costumari tradicional de la capital de l'Alt Camp que va desaparèixer el 1936. Aquesta còpia va ser regalada a Gala, l'esposa de Dalí, a finals dels anys seixanta. El 2014, una delegació de La Unió Anelles de la Flama de Valls va visitar el Teatre Museu Dalí de Figueres per conèixer la peça.

 

L'Àliga de Valls forma part de la col·lecció permanent del centre surrealista figuerenc. La Fundació considera que els danys causats a la peça «són mínims i recuperables».
Comentaris

envia el comentari