Recorregut per l'interior del Museu Casteller de Catalunya

Les obres de l’edifici, ubicat al barri antic de Valls, s’enllestiran d’aquí a dues setmanes

 

Les obres de construcció de l’edifici del Museu Casteller de Catalunya ubicat a Valls encaren la recta final. Els treballs ja superen el 90% d’execució i s’enllestiran d’aquí a dues setmanes, segons ha explicat aquest dimarts a la tarda l’alcalde, Albert Batet, en el marc d’una visita d’obres amb la corporació municipal. L’any vinent es portaran a terme els treballs per adaptar l’espai a l’equipament museogràfic i implementar el contingut cultural. El batlle ha evitat posar data a l’obertura del Museu, però es confia que pugui obrir portes durant el 2017. El projecte, que està impulsat per un consorci integrat per l’Ajuntament, la Generalitat, la Diputació de Tarragona i la Coordinadora de Colles Castelleres, explicarà el fet casteller mitjançant exposicions, audiovisuals i projectes interactius, i es pretén que esdevingui un «motor de recuperació» del barri antic.

Espectacular obertura al bell mig del Museu Casteller de Catalunya a Valls. | Jordi Vilanova

 


Vistes des del terrat del Museu Casteller de Catalunya a Valls. | Jordi Vilanova

 

Batet ha indicat que els treballs de l’estructura avancen de manera favorable i segons el calendari previst. Els següents passos seran l’adaptació de l’obra de l’edifici al projecte museogràfic i la pròpia instal·lació del contingut expositiu i audiovisual, pels quals es realitzarà una licitació en les properes setmanes. Sobre l’obertura definitiva de l’espai, l’alcalde s’ha mostrat prudent i ha apel·lat a anar «pas a pas», però ha confiat que el Museu Casteller pugui ser visitable el 2017. El batlle ha assenyalat que el Museu és un projecte complex que permetrà unir dos punts emblemàtics de la ciutat, com són les places de l’Oli i del Blat, mitjançant un espai de via pública recuperat. «El Museu ha de ser motor de dinamització cultural, turística, comercial i econòmica i un punt d’inflexió per al barri antic» ha subratllat. Els treballs, que de forma global superaran els 6 MEUR, també preveuen l’embelliment de les parets mitgeres dels edificis enderrocats a l’àmbit del carrer Espardenyers i la conservació d’elements patrimonials històrics.
 


Davant les crítiques d’alguns grups municipals per l’elevat cost de les obres, l’alcalde ha recordat que el projecte sempre s’ha fet «amb el consens de tothom», tant a nivell polític com de les colles castelleres. Batet ha subratllat que, tot i ser un projecte de país, és un orgull per a la ciutat de Valls, considerada el quilòmetre zero i bressol dels castells, poder disposar d’aquest equipament en un moment de màxima eclosió del fet casteller.  

 Comentaris

envia el comentari