L'Ajuntament de Valls amplia la gratuïtat del bus urbà a nous col·lectius

A finals de setembre, podran sol·licitar la targeta de tarifació social per accedir gratis a l’autobús
Autobús urbà de Valls | J.V.

La gratuïtat de l’autobús urbà que, des de l’any passat, s’aplicava a les persones jubilades de Valls, enguany s’estendrà a tots els majors de 65 anys independentment si tenen la condició legal de jubilat. A més, també podran sol·licitar la Targeta de Tarifació Social que dóna dret a accedir a l’autobús de manera gratuïta les persones amb un grau de discapacitat reconeguda del 33% i també tots els menors de 18 anys de famílies nombroses o monoparentals.

 

El ple de l’Ajuntament de Valls va aprovar l’ampliació dels supòsits d’accés gratuït a l’autobús i ara, un cop es completi el tràmit administratiu de publicació oficial i exposició pública de la modificació de l’ordenança municipal de transport urbà que inclou les modificacions, aquests col·lectius podran efectuar la sol·licitud de la targeta. Es preveu que a finals del mes de setembre, les persones interessades puguin sol·licitar aquesta targeta que dóna dret a viatjar sense limitacions per totes les línies. Així, a finals de setembre un cop sigui plenament vigent l’ampliació dels supòsits d’accés a la Targeta de Tarifació Social, tots els interessats podran adreçar-se a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament aportant l’original i una fotocòpia del DNI, una fotografia de carnet actualitzada i 3 euros que es corresponen als costos d’expedició de la targeta.

 


Amb l’ampliació, totes les persones majors de 65 anys, independentment de si compten amb la condició legal de jubilat, podran usar l’autobús de manera gratuïta. Així, el consistori subratlla que s’universalitza el seu accés a totes les persones grans, amb els objectius «’afavorir l’ús del transport urbà i, a la vegada, facilitar la mobilitat i accés de les persones grans al centre urbà i als diferents serveis i equipaments públics com per exemple el Pius Hospital o el Centre d’Assistència Primària». De la mateixa manera, les persones amb una discapacitat reconeguda del 33% o tots aquells menors de 18 anys de famílies monoparentals o nombroses, també podran usar la targeta per accedir a l’autobús gratuïtament.

 

La implementació de la gratuïtat per als vallencs jubilats l’any passat ja va suposar un increment de l’ús de l’autobús urbà que va augmentar en un 27% el número de passatgers, segons ha explicat l'Ajuntament.
Comentaris

envia el comentari