El cartell de Carnaval de Valls mostra l'alcalde Albert Batet enderrocant un edifici

La rua del carnaval vallenc tindrà lloc el dissabte dia 25 de febrer a les set de la tarda i arrencarà des de la plaça del Blat

El cartell de Carnaval de Valls torna a ser satíric i en aquesta ocasió ironitza amb la figura de l'alcalde de la ciutat, Albert Batet, mostrant-lo despullat damunt d'una gran bola de ferro que enderroca un edifici. Després del cartell del 2015 on s'evitava la polèmica, enguany els organitzadors han tornat a posar per davant la ironia i el sarcasme d'altres edicions.

 

El cartell del Carnaval 2017 a Valls, amb l'alcalde de la ciutat dibuixat en primer terme. | Cedida

 

 


Pel que fa a la rua de Carnaval, que s'organitza sense el suport de l'Ajuntament, aquesta se celebrarà el dia 25 de febrer, i sortirà a les set del vespre des de la plaça del Blat. Un any més Valls ha començat a celebrar la seva festa més esbojarrada: el Carnaval. Un acte d'organització popular que els seus promotors volen que segueixi mantenint «el seu esperit divertit, crític i burlesc».


Actes del Carnaval de Valls 2017

 

—Arribo de Sa Majestat el Rei Carnestoltes, 23 de Febrer

A les 18:30 a la plaça del Blat: Inici de la cercavila en honor a Sa Majestat.

 

A les 19:00 al Pati: Presentació i ball del nou element del seguici carnavalesc.

 

I a les 19:45 a la plaça de l'Oli: El Rei Carnestoltes farà el seu Arribo, on prendrà possessió del seu regne.

 

—La gran rua, 25 de Febrer

A les 19:00 a la plaça del Blat: Inici de la Gran Rua de carnaval.

 

—Dimecres de cendra, enterro de Sa Majestat 1 de Març

A les 19:30 a Sant Roc Sa majestat restarà exposat de cos present a Sant Roc, per a tots aquells que l'han volgut i admirat puguin donar-li el darrer adéu, vetllar el seu cos inert, i plorar, per la seva mort, i per la llarga pausa que hi haurà fins al següent Carnaval.

 

A les 20:00 Solemne processó mortuòria. Tots els presents a la vetlla de Sant Roc, iniciaran la processó per al carrer de la Cort fins a la plaça del Blat on es farà l'Enterrament, acompanyats pel seguici de la Geganta de la Quaresma.

 

En arribar a la plaça del Blat... Lectura del testament i incineració del Rei Carnestoltes, que finalment les flames devoraran, esborrant el que quedi dels dies de frenesia. La Geganta de la Quaresma s'imposarà i tancarà el seguici fent les seves tradicionals 49 voltes per tancar definitivament, per enguany, el regnat del Carnestoltes i obrir el seu període.Comentaris

envia el comentari