Alerten del mal estat d'un altre edifici del Barri Antic de Valls

La CUP denuncia que l'Ajuntament no està duent a terme cap acció de conservació a l'immoble conegut com Antic Estudi
Antic Estudi, situat al carrer de l'Església del barri jueu de Valls. | VallsDiari

 

La Crida per Valls-CUP ha presentat una denúncia a la Generalitat sobre «el mal estat de conservació» de l'edifici conegut com a Antic Estudi, situat al carrer de l’Església del barri jueu de Valls.


L'edifici conté un escut heràldic protegit, l'escut dels masdovelles, catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) i «com a tal ha d'estar ben conservat», subratllen des de la formació independentista. I afegeixen: «donat que un escut no pot mantenir-se sense l'estructura immoble que el sustenta, aquesta protecció comporta per se la protecció de l'edifici».

 

Segons la CUP, l'Ajuntament de Valls ja ha mostrat el seu interès a protegir aquest immoble, «tot i que aquesta voluntat, per ara, no porta aparellada cap acció de conservació». A més, des de la formació anticapitalista assenyalen que al POUM, aprovat provisionalment i pendent d'aprovació definitiva, hi figura que aquest edifici ha de tenir una protecció.  


«Actualment l'edifici es troba en un mal estat visible des de l'exterior. L'arrebossat de la façana caigut i la porta apedaçada», denuncien. Finalment, destacar que la formació ha sol·licitat a la Generalitat que obri expedient per «a la correcta valoració de l'estat de l'immoble» i d'acord amb aquesta valoració s'iniciïn, «amb la màxima celeritat possible», els tràmits «necessaris per a la correcta conservació i bon estat de l'edifici», a partir de la seva catalogació com a BCIL, i parcialment com a BCIN.Comentaris

envia el comentari