Antonio Baños parla de la 'República possible' a Valls

L’acte, organitzat per l’ANC, aplega unes 150 persones
Antonio Baños va presentar ahir a Valls el seu darrer llibre, La República possible, davant unes 150 persones. | VallsDiari.cat

Antonio Baños va presentar ahir a Valls el seu darrer llibre, 'La República possible', davant unes 150 persones, que es van concentrar a la plaça de davant de la Biblioteca Carles Cardó convocades per l’ANC de Valls.

 

L’acte, emmarcat dins el cicle «Temps de votar, temps de República» i coorganitzat amb la llibreria Roca, va ser conduït per Gerard Nogués. Durant la presentació l’exregidor de la CUP va posar en relleu la capacitat de l’autor i de l’obra per «repensar Catalunya» i per mostrar el «llegat llibertari i revolucionari del país i actualitzar els referents del passat», una cultura política catalana caracteritzada «per la recerca constant de la llibertat i la igualtat de drets».


Durant la intervenció, Antonio Baños va destacar que «ara més que mai els catalans veiem que és possible canviar el país gràcies a la República», i va destacar la importància del procés constituent, perquè «amb la proclamació de la República Catalana no s’acabarà tot, sinó que començarà tot». En aquesta línia, va animar, un cop guanyat el referèndum i assolida la República, a fer un país més democràtic i a recuperar el concepte de «menestralia»: «Si ho fem tot més petit i plural, tot serà més democràtic».

 

Igualment, Baños va insistir que la societat catalana està ben situada per aconseguir un estat independent, gràcies a la mobilització popular i al compromís de les institucions, i va apel·lar a la claredat i a la determinació com a eines imbatibles. 

L'acte es va celebrar a la plaça de davant de la Biblioteca Carles Cardó. | VallsDiari.cat

 
Comentaris

envia el comentari