Albert Batet, obligat a triar entre seguir a la direcció o amb el seu càrrec institucional

El Consell Nacional del PDECat tomba per dos vots la revisió del règim d'incompatibilitats

El Consell Nacional del PDECat ha rebutjat per dos vots la modificació del règim d'incompatibilitats del partit que permetria a quatre membres de la formació seguir formant part de l'executiva malgrat ostentar altres càrrecs en administracions públiques. Fonts del partit han explicat que les quatre persones afectades hauran d'abandonar un dels seus càrrecs si volen seguir formant part de l'executiva del PDECat.


Es tracta d'Albert Batet, alcalde de Valls, diputat de Junts pel Sí i responsable d’implantació amb nous sectors; Elsa Artadi, directora general de coordinació interdepartamental i responsable d'estudis i projectes del partit); l'alcaldessa de Calella, diputada i responsable de relació amb les institucions, Montserrat Candini, i Lluís Guinó, alcalde de Besalú, diputat i responsable de món local.

 

Tots quatre hauran de decidir ara si segueixen a la comissió executiva o si opten per mantenir el càrrec que ocupen al Govern, al Parlament o al seu consistori. En tres dels quatre casos, els afectats són alcaldes i alcaldesses i també diputats per Junts pel Sí, aspecte no incompatible segons el reglament. Ja el passat 23 de gener, Artadi, Batet, Candini i Guinó van anunciar la seva dimissió per complir amb el règim intern de PDECat. Però cinc dies després, en el decurs del Consell Nacional del 28 de gener, va aturar aquest procés.

 

 


És llavors que es va portar aquesta qüestió a la comissió de qualitat democràtica. Aquest dissabte, en el Consell Nacional celebrat a l'auditori del Campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), per un ajustat marge de dos vots s'ha impedit que un terç de la cúpula de direcció del PDECat pugui compaginar la seva tasca amb la seva funció institucionals.

 

Les incompatibilitats van ser una de les qüestions més espinoses del conclau de juliol, en el qual es va donar carpetada a CDC, i, després d'una proposta de les joventuts aprovada de matinada, es va acordar que els dirigents podien exercir un màxim de dos càrrecs —orgànics o institucionals—, i després es van nomenar a aquests dirigents sabent que incomplien el règim, malgrat que a la mateixa normativa els donava sis mesos per renunciar a algun dels seus càrrecs.Comentaris
J.O.R.D.I.
i que farà... i han tingut que passar més de vuit mesos desde el congrès ... i la votaciió per dos vots... una mica vergonyòs oi ?
0
Sergi
Sols una paraule "caducats"
0
Pep
A Valls no el volem. Un cacic de poble que fa massa temps que té el cul a Barcelona.
1
Jo
Pep, potser que aquesta teva afirmació la digui el poble mitjançant vot, no?, sembla que el cacic siguis tu decidint per a tots...
1
Al-dälla
Té més fusta de estar a la direcció, de fet, podria ser un Honorable President de la Generalitat.
0

envia el comentari