La CUP carrega contra ERC pels primers pressupostos participatius de la ciutat

Els cupaires consideren que el projecte és «del tot insuficient»
L'adequació de l’enllumenat al Parc Barrau és una de les propostes incloses dins els pressupostos participatius de Valls. | VallsDiari.cat

L'equip de govern de l'Ajuntament de Valls va presentar, el darrer dimecres dia 10 de maig, els set projectes entre els quals els ciutadans podran escollir per executar la partida de pressupostos participatius de l’any 2017. Els set projectes, que es votaran entre el 16 i el 22 de juny, són la implementació d’una zona Wi-fi gratuït al Vilar, l’ampliació del parc infantil del Barri de les Comarques, la instal·lació d’un parc de barres a l’skate parc del Fornàs, l’ampliació del parc infantil de la plaça Vil·la Romana, la creació d’un banc de recursos tècnics de salut, la plantació d’arbres a la zona d’accés de l’Enxaneta i l’adequació de l’enllumenat al Parc Barrau.


Per una banda, la CUP considera el primer procés de pressupostos participatius a Valls «del tot insuficient». Per la candidatura rupturista, els pressupostos participatius «van molt més enllà de poder triar en una enquesta quina de les propostes del govern s’ha de prioritzar». La formació independentista considera que la presentació d’aquesta proposta per a l’any 2017 «és una mostra més de la falta de previsió i programació del govern de Valls, i concretament de l’àrea de participació, que hauria d’haver calculat els tempos per arribar a l’inici del procés de pressupostos participatius amb prou temps per a desenvolupar-lo completament». En aquest sentit, la CUP assenyala «que el govern està aprofitant aquesta primera experiència a Valls per plantejar les seves pròpies inversions com a resultat d’un procés de participació pràcticament inexistent».

 

Per altra banda, la formació troba a faltar alguna actuació al Barri Antic entre les propostes plantejades. La candidatura assegura que no vol entrar a valorar les propostes, però sí que destaca «la concentració dels projectes en unes zones molt concretes de Valls i la falta d’alguna proposta més al Barri Antic».


Finalment, la Crida per Valls-CUP subratlla que està a l’espera de l’aprovació definitiva del protocol de pressupostos participatius per fer-ne una valoració. En aquest sentit, els cupaires desitgen que la seva aprovació «sigui el primer pas cap a la millora del procés de l’any 2018».Comentaris

envia el comentari