La Cambra de Valls premia cinc empreses de la comarca

L'entitat també distingeix amb el premi jove emprenedor 2017 el creador de Lavakan, que fabrica cabines d'spa per a gossos
Fluvitex és una empresa que es va implantar a Valls l'any 2013. | VallsDiari.cat

La Cambra de Comerç i Indústria de Valls ha premiat la trajectòria de les empreses Stangest i Norel, ubicades al polígon industrial de Valls i a Schütz Ibérica, situada al polígon del Pla de Santa Maria, amb el premi al foment de l'exportació 2016. A més, l'entitat també ha distingit a SCA Hygiene Products, de Puigpelat, i a Fluvitex, de Valls, per la implantació, ampliació i inversió industrial. Per altra banda, el premi Jove Emprenedor 2017 ha estat per Eduard Segura, creador de Lavakan, empresa que fabrica cabines d'spa per a gossos i que recentment ha inventat i patentat un concepte de màquina per a la higiene i salut de les persones grans. Els guardons seran entregats el proper 6 de maig durant la celebració de la Nit de Premis de la capital de l'Alt Camp.


Stangest, rebrà el reconeixement de la Cambra de Comerç per l'obertura de nous mercats d'exportació. Es tracta d'una empresa familiar del sector veterinari. Des del 1994, fabrica i distribueix productes per a la higiene i l'alimentació d'animals de companyia, caracteritzats pels seus components de base natural. Els últims anys Stangest, ha enfortit la seva línia internacional i s'ha introduït a diferents mercats estrangers, com a Romania, Lituània, República Txeca, Portugal, Grècia, Bulgària, Alemanya, Andorra, entre d'altres. Es tracta d'una empresa cent per cent vallenca.

 

La Cambra també ha distingit a Schütz Ibérica, per l'increment de les exportacions. Té presència a l'Estat espanyol des de l'any 1995, resultat de la unió entre l'empresa Schütz d'Alemanya que va tindre els seus inicis l'any 1958 i l'empresa catalana Sumbisa Bidones que es remunta als anys 60, ambdues dedicades, aleshores a l'embalatge industrial. Fruit d'aquella unió tenen ara presència a la demarcació de Tarragona amb cinc centres de treball a les poblacions de Vila-seca i El Pla de Santa Maria, que donen feina a més de 250 persones amb una facturació anual al voltant dels 80 milions d'euros.

 

La planta d'SCA ubicada a Puigpelat. | VallsDiari.cat

 

 


«Per la labor d'exportació més antiga i duradora», l'entitat també ha atorgat el premi al foment de l'exportació 2016 a l'empresa Norel. Es tracta d'una empresa dedicada al desenvolupament, fabricació i comercialització d'additius per a la nutrició animal. Està situada al polígon industrial de Valls des de l'any 1982, on es troba la planta del grup més important a nivell mundial. Norel compta amb més de 50 persones a la planta de Valls, i des de la capital de l'Alt Camp exporta a més de 70 països de tot el món.

 

Premis a la implantació, ampliació i inversió industrial

 

Els premis a la implantació, ampliació i inversió industrial els rebrà SCA i Fluvitex. SCA Hygiene Products és una companyia global líder en productes i solucions d'higiene per a la salut i benestar de les persones, que el 17 d'octubre de 2014 va inaugurar la seva primera línia de producció de bolquers a la seva fàbrica de Puigpelat. D'aquesta manera, Puigpelat-Valls es va convertir no només en la primera planta de SCA en produir bolquers per a nadons de l'estat espanyol, sinó també en la primera de la companyia a Europa que integrava la fabricació de productes per la cura personal i de paper tissú.

 

L'activitat d'aquesta línia de producció respon a l'acord de col·laboració entre SCA i Mercadona per a produir els bolquers de la marca Deliplus, la seva posada en funcionament va suposar la creació de 50 nous llocs de treball a la planta i un reforç de la presència de SCA a Catalunya, una comunitat que creu en la indústria com a motor de creixement i desenvolupament econòmic.

 

Fluvitex és una empresa autòctona que es va implantar a Valls l'any 2013 i que es dedica a la fabricació de nòrdics, coixineres i coixins en un procés molt tecnificat; la producció va destinada als establiments de la cadena IKEA. Fluvitex va invertir a la nova planta del polígon industrial de Valls inicialment 8 milions d'euros, arribant als 11 milions d'euros. Actualment treballen en la producció un total de 120 treballadors a la temporada baixa i 150-160 persones a la temporada alta, el segon semestre de cada any.

 

Lavakan, premi jove emprenedor 2017

 

El guardó que distingeix el jove emprenedor 2017 s'ha atorgat a Eduard Segura. Ha estat el creatdor de Lavakan, que fabrica cabines d'spa per a gossos, i recentment ha inventat i patentat un concepte de màquina de rentat i assecat 'Wellness' per a gent gran, que està en via de fabricació. Les màquines de Lavakan són pel tractament de la pell i neteja dels gossos, i la maquina 'Isensi' per a la higiene i salut de les persones grans. L'empresa es va crear l'any 1999. Entre Lavakan i Aste, que comparteixen tallers, ocupen unes 40 persones, actualment en fase d'expansió i internacionalització.  

 

LAVAKAN World from lavakan on Vimeo.Comentaris

envia el comentari