Denuncien que la situació dels treballadors d'una empresa de transports de Valls «és insostenible»

El gerent de Transportes Hermanos Batet nega les acusacions que es fan contra l'empresa
Entrada a l'empresa Transportes Hermanos Batet de Valls, situada al polígon industrial de la localitat. | VallsDiari

La CGT ha denunciat que la situació dels treballadors de l'empresa de Valls Transportes Hermanos Batet «és insostenible». El principal motiu de la seva denúncia és que porten «anys cobrant tard les nòmines». Expliquen en un comunicat que recentment se li han arribat a deure a alguns treballadors «fins a cinc mensualitats». A més, assenyalen que aquesta situació ha arribat a ser «desesperant pels treballadors, alguns amb família i fills petits». Totes aquestes condicions laborals deficients que des de la CGT denuncien que pateixen els treballadors d'Hermanos Batet, s'agreugen perquè pel sindicat l'empresa reconeix tenir beneficis.


Un altre problema que denuncien els representants dels treballadors és, segons ells «la lamentable situació en qüestió de seguretat, tant de les instal·lacions de l'empresa com dels vehicles». Alerten de la gravetat de «tenir circulant per les carreteres» a vehicles pesats (camions) «sense complir les mesures de seguretat apropiades, pel que fa a frens, pneumàtics i un llarg etcètera». Com a protesta per aquestes condicions denunciades, la CGT ha posat la situació en coneixement de la Inspecció de Treball a Tarragona.

 

Hermanos Batet nega les acusacions

Per la seva banda, el gerent de l'empresa Joan Batet assegura que és fals que les nòmines es paguin en retard i que estan al corrent dels compromisos salarials amb tots els treballadors. Pel que fa a les denúncies sobre la falta de seguretat que el sindicat ha posat sobre la taula, Batet destaca que tots els camions de l'empresa estan al dia i que compleixen «estrictament les normes de seguretat establertes que exigeix la legalitat vigent». A més, el gerent vol posar en relleu que durant el primer semestre del 2017 es compraran 10 camions, després dels 8 vehicles que manifesta que es van comprar durant l'any 2016.
Comentaris
http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article12262#.WHbBBfnhDIV
0

envia el comentari