Abelan Catalana, a la venda

L'empresa paperera amb seu a Alcover està en concurs de creditors des del passat mes de gener
Entrada a l'empresa Abelan Catalana, a Alcover. | VallsDiari

L'empresa paperera amb seu a Alcover, Abelan Catalana, propietat de la firma inversora PHI Industrial, està en concurs de creditors des del passat mes de gener. IRG i l'holandesa Eska estan interessades en la compra dels seus actius, segons ha confirmat el diari econòmic 'Expansion' en la seva versió digital.


La factoria ha vist com en els darrers anys els números no eren els desitjats. La facturació va passar dels 35 milions d'euros l'any 2012 als 24 milions d'euros l'any 2015, últim any del qual consten dades al Registre Mercantil. Just el 2015, segons publicava el diari 'La Vanguardia' el passat mes de gener, l'empresa va perdre més de 3 milions d'euros, que va deixar en 8 milions els resultats negatius acumulats des que va començar la crisi. Fonts pròximes a PHI van explicar que el causant d'aquest deteriorament del negoci es deu, en part, al mateix mercat, que consta d'una gran competència creixent a l'exterior i que treballa amb preus molt baixos. L'empresa acumula un deute conjunt d'uns 16 milions d'euros, segons explicava el rotatiu barceloní.
 

La planta d'Alcover, composta per prop de 150 treballadors, continua amb la seva activitat i de moment, no està previst cap expedient de regulació d'ocupació.
Comentaris

envia el comentari