Vint propostes d'arreu del món s'han presentat a la residència artística del Convent de les Arts

L’artista seleccionat posarà la seva pràctica a disposició del territori per endegar un procés creatiu participat
La companyia Joan Català va realitzar la primera residència artística al Convent de les Arts. | Jordi Vilanova

El projecte de residències artístiques del Convent de les Arts, que tindrà lloc la pròxima tardor, encara la part final del procés de selecció després que una vintena de propostes hagin arribat de diversos indrets del món: des de Catalunya, el País Valencià, el País Basc, Galícia i Andalusia fins a Itàlia, Bulgària, Brasil, Argentina i els Estats Units d'Amèrica. El període de residència, segons han explicat fonts municipals, serà entre el 20 de setembre i el 20 d’octubre de 2017.


Les propostes a desenvolupar són totes elles originals i abracen un ampli ventall de disciplines artístiques: pintura, música, escultura, teatre, fotografia, instal·lació, entre d'altres, «tenint en compte el territori, tant material com immaterial», en què la gran majoria d'elles es nodreixen directament de l'entorn, dels diversos espais naturals o construïts i de la pròpia gent. 

 

L’Ajuntament d’Alcover, amb col·laboració amb l’Associació Artéco, va convocar les bases per a una residència de recerca, dins el projecte de residències artístiques del Convent de les Arts, amb un plantejament site specific en vers el Patrimoni material i immaterial del territori d’Alcover, en particular; i de Catalunya, en general. L’artista seleccionat posarà la seva pràctica a disposició del territori per endegar un procés creatiu participat.


L’Associació Artéco és l’encarregada en aquests moments de fer una preselecció de les deu millors propostes presentades. Els projectes preseleccionats seran visionats per un comitè d’avaluació, a fi i efecte d’escollir el projecte guanyador i estarà constituït per un representant de l’Ajuntament d’Alcover, Pilar Parcerises (Vocal del CoNCA i membre de la comissió assessora sobre els usos del Convent de les Arts), Ester Magrinyà (Directora del Museu d’Alcover i representant Local), Abel Figueras (Crític d’Art), Aureli Ruíz (Artista Visual), Anton Roca (Representant Artéco i membre de la comissió assessora sobre els usos del Convent de les Arts). Aquest comitè té previst reunir-se el pròxim divendres 24 de març al mateix Convent de les Arts.Comentaris

envia el comentari