El videojoc més famós del món «il·lumina» la capella de Sant Roc de Valls

«Cosmogonia (Pantocràtor)» forma part d'un cicle expositiu que consta de set intervencions a l'absis de la capella

 

El nou cicle expositiu de la Capella de Sant Roc de Valls, a cura de Pilar Bonet, va obrir portes el passat dissabte 28 de gener amb la inauguració de la primera obra «Cosmogonia (Pantocrator)», que anirà seguida de sis intervencions més, totes elles a l'absis de la capella, entre el gener del 2017 i juliol del 2018.


La primera de les intervencions ja ha finalitzat. Sota el nom de «Cosmogonia (Pantocràtor)» es tracta d'un projecte de pintura mural pensat per a un espai d'ús originàriament religiós com és la capella de Sant Roc, i que reprodueix l'estructura compositiva del Pantocràtor de Sant Climent de Taüll. La configuració d'aquest gran mural del Romànic català, tal com explica Bonet, «substitueix la iconografia de culte per personatges i símbols del Súper Mario i altres icones de la cultura digital, canviant les franges al·legòriques de color per estructures gràfiques de videojocs».

 

Els visitants han pogut veure en directe el procés de la pintura al llarg de tres setmanes d'execució, i un cop clausurat el projecte ja no quedarà res d'aquesta obra, tan sols documents visuals i textuals en els arxius digitals.


L'actual cicle d'exposicions presenta sis artistes més que també treballaran en un context molt determinat: l'absis de la capella de Sant Roc. L'espai semicircular del recinte recupera en aquest cicle d'art contemporani la seva arquitectura narrativa, a través de les intervencions pictòriques que els artistes executaran en el mur poligonal.

 

L'execució de les obres es pot veure en directe ja durant les sessions de treball mural, en horari predeterminat, per poder observar la tècnica i els recursos del treball, i també per a tenir l'ocasió de parlar directament amb l'artista. Aquestes sessions estan destinades al conjunt de la ciutadania de Valls i rodalia: ciutadans, grups escolars, tallers d'art i artesania, entre d'altres.Relació d'artistes participants
Les trajectòries dels autors participants són diferents en el temps i els contextos, però en aquesta ocasió es reuneixen per a destacar la diversitat de les seves narratives i eines de treball: la pintura, el dibuix, la il·lustració, les plantilles, la cal·ligrafia o el collage.Els artistes que conformen aquest cicle són: «Obra Social Son Goku» (Gener-març 2017); Txe Roimeser (Abril-maig 2017); Helena Basagañas (Juny-juliol 2017), Lola Vendetta (Octubre-novembre 2017); David Minguillón Desembre 2017- febrer 2018); Àlvar Calvet (Març-maig 2018) i Jan Monclús (Maig-juliol 2018)


Horari d'obertura al públic
L'exposició es podrà visitar en l'horari habitual: de dimarts a divendres de 19.00 hores a 20.30 hores, dissabtes de 12.00 hores a 14.00 hores i de 19.00 hores a 20.30 hores i diumenges de 12.00 hores a 14.00 hores. L'accés és gratuït.Comentaris

envia el comentari