Dues peces de videodansa creades a Valls finalistes al prestigiós Utah Dance Film Festival

És el tercer any consecutiu que alguna de les produccions de DansPXL té presència al festival

 

«NIGRA» i «4ElEmEnts» són les dues produccions de videodansa de la productora audiovisual i fotogràfica de Valls especialitzada en dansa i arts escèniques DansPXL que són selecció oficial i finalistes a l’edició 2017 del Utah Dance Film Festival. Es tracta d’un certamen on les produccions de DansPXL han estat presents ja per tres anys consecutius, obtenint a més l’any passat el tercer premi a la categoria d’estudiants amb «15». Aquest any les peces de DansPXL competeixen a la categoria professional, on a més, són les úniques produccions espanyoles presents.

 


«NIGRA» és una peça de videodansa dirigida per la vallenca Marta Arjona i protagonitzada per la ballarina vallenca establerta a Sarral, Mei Casabona, a qui acompanya el petit Saüc Bonet. L’equip tècnic d’aquesta producció, rodada a les instal·lacions de la Cooperativa Vinícola de Sarral, el completa el també vallenc Alberto Pérez-Mora com a operador de FlyCam. «NIGRA» narra una història de present, passat i futur a través de la dansa i el moviment. La peça es va estrenar en el marc de la Festa del Vi Novell 2016 a Sarral i ha estat Official Selection Muestra Internacional de Videodanza Mujer Siembra (Argentina) i finalista al Rollout Dance Film Festival (Macao).

 

«4ElEmEnts» és una producció codirigida pels vallencs Alberto Pérez-Mora i Marta Arjona. Està protagonitzada pels ballarins Anita Àstrid i Borja Fernàndez a qui acompanya l’especialista en foc vallenc David Monnè. En aquest cas ens trobem amb una peça rodada entre la Fàbrica del Pla de Santa Maria i la desembocadura del riu Gaià, que tindrà la seva estrena mundial al festival de Utah després de ser selecció oficial amb la versió de 5 minuts a Choreoscope Barcelona.


L’equip de DansPXL, liderat per Marta Arjona, es mostra molt satisfet de tornar a tenir presència a un festival com el de Utah. Durant les properes setmanes, DansPXL estarà rodant un nou projecte de videodansa pel Camp de Tarragona amb la ballarina mexicana Triana Botaya, amb qui viatjarà a Roma el proper mes de febrer. Comentaris

envia el comentari