El castell de Vallmoll s'obre a la ciutadania

El municipi celebra una jornada de portes obertes coincidint amb la Festa Major
El ministre de Foment visita les obres de restauració del castell de Vallmoll | J.V.

En el marc de la Festa Major, l'Ajuntament celebrarà una jornada de portes obertes a l'impressionant Castell de Vallmoll per tal que els ciutadans del municipi puguin observar el resultat de les obres que s'hi han executat els darrers anys. Això serà el proper divendres 11 d'agost a les 17.30 hores.

 

Interior del Castell | J.V.

 


Façana del Castell de Vallmoll. | J.V.

Cal recordar que el passat mes de maig van finalitzar els treballs corresponents a la tercera fase de restauració del Castell pressupostats en 742.184 euros i que van rebre el finançament de l'1,5% cultural del Ministeri de Foment. Aquest percentatge correspon al 75% del cost de l'obra; la resta, 185.546 euros els ha aportat l'Ajuntament dels seus recursos propis.

 

L'empresa Recop s'ha encarregat dels treballs, que han consistit en consolidar l'estructura, executar la coberta i el tancament de la torre de l'homenatge i de la Sala Gòtica. A més, s'han acabat els interiors i exteriors amb fusteria, s'ha reparat l'accés original i s'han reconstruït els murs i elements de contenció del pati d'accés al castell. Finalment s'ha pavimentat el pati de palau en la seva meitat nord i el pati d'accés al castell.

 

L'interior del Castell de Vallmoll  | J.V.

 

A partir d'ara, aquest castell d'origen medieval que ja existia el segle XI, serà un edifici que estarà a disposició dels vallmollencs i vallmollenques, en el qual hi haurà espais on es podran desenvolupar activitats.  


Les espectaculars vistes des del Castell de Vallmoll   | J.V.
 
El ministre de Foment va visitar les obres de restauració del castell de Vallmoll | J.V.


Comentaris

envia el comentari