Els homes que van escapar dels Mossos en una persecució per Tarragona portaven dues armes de foc

Un dels tres detinguts segueix hospitalitzat; els altres dos han declarat davant del jutge i han quedat en llibertat | També portaven credencials de la Guàrdia Civil
Imatge del cotxe encastat a l'escola, al barri de Camp Clar. | Circ de Tarragona

 

Avui, 9 d'agost, s'han conegut més detalls dels tres homes que es van intentar escapar dels Mossos d'Esquadra protagonitzant una persecució per Tarragona. La seva actitud sospitosa va aixecar totes les alarmes d'una parella dels Mossos a la zona carrer de la República d'Argentina: van veure com el copilot amagava un objecte als seus peus. Va ser llavors quan es va iniciar el seguiment, i a l'altura de la Imperial Tarraco, van fer senyals per fer aturar el vehicle, que no ho va fer i va seguir, de manera ràpida i perillosa, per diversos carrers d'aquesta zona de Tarragona. Va entrar i sort de la T-11 i de la N-340 i va fer diverses maniobres evasives a les rotondes d'aquesta entrada de Tarragona.

 

Finalment el cotxe va impactar contra un mur de l'escola de Camp Clar i van poder ser detinguts i traslladats a l'hospital. Abans, s'havia saltat semàfors en vermell, havia fet ziga-zagues per la N-340 i havia estat a punt d'atropellar a vianants durant la fugida. En dos punts —rotonda T-11 i a Ramon i Cajal—, segons han explicat fonts judicials a TarragonaDiari.cat, els ocupants del vehicle, tots tres de nacionalitat marroquina i amb diversos antecedents, van deixar anar dues bosses de color negre. A l'interior s'hi han trobat dues armes de foc i credencials de la Guàrdia Civil. Ara s'haurà d'investigar si les armes de foc són reals o de fogueig i si estan relacionades amb accions violentes perpetrades amb anterioritat. Els antecedents judicials que tenen els detinguts fa pensar que els objectes trobats pels Mossos a les bosses que van llençar estarien relacionats amb robatoris, tot i que ara per ara els investigadors no han volgut confirmar oficialment aquest extrem. A l'interior del vehicle ja no van trobar res més, segons l'atestat que van redactar els Mossos d'Esquadra i van entregar al jutge. Dos dels detinguts han passat a disposició judicial aquest matí acusats d'un presumpte delicte de conducció temerària i de resistència i desobediència a l'autoritat i han estat deixats en llibertat amb càrrecs pel jutge que ha assumit el cas. El tercer detingut, que encara està ingressat, serà citat pel jutge en els pròxims dies.
Comentaris
El lejía
Moros con pistolas y documentos de guardias civiles y quedan en libertad.esta es la Catalunya que quiere el president
0
Ramon
Incomprensible que estiguin en llibertat. La justícia d'aquest país fa pena. Per no parlar que són estrangers, no sé a què esperen per deportar-los. Si no han de d'aportar res al país i a sobre la lien d'aquesta manera, que tornin per on han vingut.
0
PAPI
La justicia protegiendo y fomentando la delincuencia. Lamentable.
0
Lluís
En llibertat ja? Qui collons es aquest jutge?
0

envia el comentari